A karfiol egy igazi szuperzöldség, rengeteg jótékony hatással!
1. Minden fontos vitamin megvan benne
Alacsony kalóriatartalmú, ám vitaminokban és ásványi anyagokban annál gazdagabb. A C, K és B6 vitaminok mellett jelentős mennyiségű folsavat, káliumot, magnéziumot és mangánt tartalmaz.
2. Magas a rosttartalma
A rostban gazdag táplálkozás nemcsak az elhízás elkerülése miatt fontos, de számtalan más betegség megelőzhető vele. Az elegendő rostfogyasztás hasznos az emésztési problémák, a székrekedés, a gyulladásos bélbetegségek ellen. Sőt, a tanulmányok azt mutatják, hogy a magas rosttartalmú zöldségfélék, mint például a karfiol, hasznosak a szívbetegségek, a rák és a cukorbetegség kialakulásának megelőzésére. Emellett a rostok segítenek a teltségérzet kialakításában is.
Fuss és Főzz
A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!
3995 Ft
4995 Ft
3. Antioxidánsokban gazdag
A karfiol nagyszerű antioxidáns-forrás, amely megvédi a sejteket a káros szabad gyököktől és gyulladásoktól. A többi keresztesvirágú zöldséghez hasonlóan a karfiol különösen bővelkedik a glükozinolátokban és az izotiocianátokban, az antioxidánsok két csoportjában, amelyekről kimutatták, hogy lassítják a rákos sejtek növekedését. Mi több, a karfiol nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, amely antioxidánsként működik.
4. Fogyókúrázóknak abszolút tökéletes
A karfiol nemcsak zöldségként funkcionálhat, de apróra darálva a liszt is helyettesíthető vele. Kedvenc receptünk, a karfiolpizza szuper választás, ha próbálod kerülni a liszteket, amennyire lehet - bátran kísérletezz vele!
5. Kolinban nagyon gazdag
A karfiolnak magas a kolintartalma, ami a B-vitaminok egyik fajtája, és nagy szerepe van az agy fejlődésében. Terhesség alatt is nagyon fontos a bevitele, illetve az időskori memóriaproblémák ellen is kitűnő. Emellett az idegrendszeri problémák, máj és szívbetegségek ellen is kitűnő.