„Ez a teljes szabadság, tényleg bármit megtehetsz” – lakóautóval utazni menő!

Borítókép: „Ez a teljes szabadság, tényleg bármit megtehetsz” – lakóautóval utazni menő! Forrás: Női Váltó
Nem is egyszerűen lakóautó, inkább egy komfortos csigaház, és leírhatatlan életérzést ad annak, aki kipróbálja. Sztaniszláv András és barátai öt éve saját kezűleg építették meg Duxyt, amely azóta rengeteg csodás élményt szerzett utasainak.

Lakóautóval utazni menő, szűröm le a következtetést a milliónyi Instagram-postból, amely irigylésre méltó képeken tárja elém az utazás e kivételesen szabad módjának szépségét. Jó esetben a lakóautó is menő, azaz otthonos, különleges, egyedi – olyan, amelyben nemcsak megszállni tud, hanem otthon is érzi magát az ember. Ez volt a célja Sztaniszláv Andrásnak is, aki barátaival öt éve megépítette saját kis guruló szállásukat, Duxyt. A „Vanlifehungary” FB– és Insta-oldalán tippjeit, kalandjait is megosztja velünk.

– Rengeteg képet, posztot néztünk végig az interneten, aztán hirtelen felindulásból vettünk egy autót. Annak ellenére, hogy egyikünk sem utazott még lakóautóval azelőtt, legfeljebb sátraztunk – meséli András. A 14 éves Fiat Ducato – innen a „Duxy” név – ideális volt az átalakításhoz, ennek ellenére merész vállalkozás volt egyedül nekiállniuk.

– Előnynek tűnhet, hogy korábban is hasonló célokra használták az autót; a tulajdonosa horgászni, túrázni járt vele, de annyira más volt az elképzelésünk, mind funkcióban, mind küllemre, hogy falig kibontottuk, és az alapoktól újraépítettünk mindent…

„Több száz YouTube-videót néztünk végig”

Az irányvonal adott volt: kényelmes, praktikus, és egyben szép járművet építeni, mert úgy gondolták, egy jó lakóautó nemcsak funkcionális, hanem egy kicsit otthon is érzi magát az ember benne; így került például a belső falára lambéria.

A feladatokat is leosztották egymás között, a fiúk feleltek a műszaki tartalomért és a költségvetésért, a lányok a külcsínért. Mindent aprólékosan megterveztek, de még így is becsúszott egy újratervezős kör, amikor kiderült, hogy a megvásárolt gépek mégsem passzolnak a milliméterre kicentizett helyre.

A FOLYTATÁSÉRT KATTINTS IDE!

És hogyan csinálunk álomotthont teherautóból?