Egészséges-e a csicseriborsó tészta?

A válasz: egyértelműen igen! A csicseriborsó tészta a minimálisan feldolgozott élelmiszerek körébe tartozik; csak nagyon kevés; vagy egyáltalán semmiféle hozzáadott anyagot - cukrokat, telített zsírokat - nem tartalmaz. Más, hagyományos búzaalapú tésztafélékkel összehasonlítva kevesebb kalória, viszont dupla annyi rost és fehérje van benne. Újabb plusz pont mellette, hogy magas fehérjetartalmának köszönhetően akár a húsfogyasztást is kiválthatod vele; önmagában is teljes értékű vacsorát tehetsz belőle az asztalra.
További előnye, hogy különféle ásványi anyagokban is bővelkedik; vastartalma is jelentős. Ahhoz viszont, hogy a növényi alapanyagú vas be tudjon épülni a szervezetedbe, a szakemberek szerint ajánlatos C vitamint fogyasztanod mellé; például facsarj a tésztára egy kis citromlevet, ha éppen salátát dobtál össze belőle; vagy vagdoss rá egy kis paradicsomot.
Viszont mint minden magas rost-tartalmú élelmiszert, a csicseriborsó tésztát is csak fokozatosan vezesd be az étrendedbe; hagyj időt a szervezetednek arra, hogy hozzászokjon a rost-többlethez. Máskülönben gyomorproblémák - puffadás, hasgörcs - jelentkezhetnek.
A csicseriborsó tészta a súlyod megőrzéséhez, de fogyáshoz is ideális választás, mivel a glikémiás indexe is alacsonyabb, mint más búzaalapú társaié; így könnyebben szinten tartható vele a vércukorszint. Miközben egy hagyományos tésztát simán befalsz percek alatt, a csicseriborsó tészta sokkal hamarabb eltelít.