Ha eddig nem tetted, most tényleg kattanj rá az édesburgonyára!
Szerencsére egyre több helyen kínálnak a klasszikus, krumplis köretfélék mellett édesburgonyát, ami érdemes kihasználni! A burgonyához hasonlóan sokféleképp elkészíthető: grillezve, sütve, tócsniként, lehet lepény alapja, pogácsát süthetsz vele, de még desszertet is, és püré formájában is csodafinom.
Számtalan szuper hatása van a szervezetünkre: soroljuk is a legjelentősebbeket, amik miatt megéri időnként ezt választani!
Fuss és Főzz
A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!
3995 Ft
4995 Ft
Ekkora mennyiség körülbelül 86 kalóriát jelent, 1.5 gramm fehérjét és 17 gramm szénhidrátot tartalmaz még. Egy ekkora adagban 4 gramm cukor van, mellette tartalmaz többek között rostot és nátriumot.
Serkenti az emésztést
Az édesburgonya bővelkedik élelmi rostokban, ezek segíti a bélben a jó baktériumok számának növekedését. Kiváló a puffadás és a székrekedés ellen.
Erősíti az immunrendszert
C és A-vitamin tartalma mellett antioxidánsokat is tartalmaz, amik mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezetünk ellenállóbb legyen.
A béta-karotin szuper hatással van a szervezetre
A klasszikus édesburgonya narancssárga színű: a benne található béta-karotin hozzájárul a nap káros hatásainak csökkentéséhez. Hatással van a bőrre is, segít, hogy fiatalabb maradjon a bőr, az antioxidáns tartalmának hála pedig az öregedést lassítja. A béta-karotin egyébként A-vitaminná alakul a szevrezetben, ami elengedhetetlen az egészséges látáshoz.