Ne utáld annyira! 5 ok, amiért időnként érdemes kelbimbót enned!
Beismerem, én sem vagyok hatalmas kelbimbó-rajongó, ám egyre több és több receptet próbálok ki vele, és bizony volt olyan, nem is egy, ami nemcsak az én, de az ilyen zöldségekkel igen szkeptikus család tetszését is elnyerte.
Vajon sütve, rengeteg fűszerrel például nagyon finom tud lenni, húsimádóknak baconnal egybe sütve érdemes kipróbálniuk. Ha pedig nagyon alakbarát verziót szeretnél, süsd meg narancslével és narancshéjjal, némi fokhagymával, sóval és borssal - csodafinom lesz.
A következő 5 ok miatt érdemes gyakrabban fogyasztani!
BIO Chlorella por 100 g
A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.
1990 Ft
1. Tele van tápanyagokkal
Amellett, hogy kiváló rostforrás, bőven tartalmaz K, C, A-vitamint, folsavat, magnéziumot és fehérjét is. A K-vitamin a véralvadáshoz és a csontok egészségéhez szükséges, a C-vitamin egy antioxidáns, amely elősegíti a vas felszívódását, és részt vesz a szövetek helyreállításában, illetve az immunrendszer működésében. A kelbimbó kis mennyiségben tartalmaz B6-vitamint, káliumot, tiaminot és foszfort is.
2. Fontos a rákmegelőzés szempontjából
Egyes tanulmányok szerint a kelbimbó magas antioxidáns-szintje segíthet a rák néhány típusa elleni védekezésben. Egy kutatás szerint a kelbimbó gyakori fogyasztása 15–30% -kal növelte egyes méregtelenítő enzimek szintjét. A kutatók feltételezték, hogy ez a hatás potenciálisan a vastagbélrák kockázatának csökkenéséhez vezethet, bár további kutatásokra van szükség a témában. Az viszont biztos, hogy antioxidánsai semlegesíthetik a szabad gyököket. Ezek olyan oxidatív stressz által létrehozott vegyületek, amelyek hozzájárulnak olyan betegségek kialakulásához, mint a rák.