Borítókép: 7 vitamin és ásványi anyag, amiből a hűvös napokon többet vigyél be

7 vitamin és ásványi anyag, amiből a hűvös napokon többet vigyél be

Azt gondolnánk, hogy immunrendszerünk erősítésének és a tipikus őszi-téli betegségek kivédésének legegyszerűbb módja, ha egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozunk. Sajnos a vitaminban és tápanyagban szegényebb élelmiszerek miatt az étrend kiegészítése már nem egy lehetőség, inkább kötelesség mindenki számára, mondják a szakemberek. Ez viszont nem két fillér - ám a közelgő JOY-Napok során kuponnal kedvezményesen szerezheted be őket. Mutatjuk, hogy és hol!

Tankold fel szervezeted a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal, turbózd fel az immunrendszered és kerüld el a betegségeket! Ezt most a november 11-14. között megrendezésre kerülő JOY Napok keretein belül az Unipatika 25 %-os kuponjának köszönhetően extra kedvezményesen megteheted. Csak annyi a dolgod, hogy a kupont letöltöd a joynapok.hu oldalról vagy a ShoppieGo-n, esetleg a Shopaholic-on keresztül.

A vitaminok a szervezet számára nélkülözhetetlen szerves vegyületek, melyeket az emberi szervezet nem képes szintetizálni, így azokat a táplálékkal és kiegészítő készítményekkel kell bevinni. A vízben oldódó vitaminok pótlására napi szinten van szükség (B1, B2, B6, B12, C-vitaminok), míg a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) elraktározódnak.

Az ásványi anyagok szervezetünk 4-5%-át teszik ki és az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát, és meghatározott mennyiségre van szükség a szervezet zavartalan működése érdekében. A legfontosabb ásványi anyagok: kalcium, nátrium, kálium, magnézium, foszfor, vas, réz, cink, fluor, jód, szelén.

A szervezet olajozott működéséhez megközelítőleg napi 50-60 féle anyagra van szükségünk: 8-10 féle aminosavra, szénhidrátra, esszenciális zsírsavakra, mintegy 15-16 vitaminra és ásványi anyagra, enzimekre, nyomelemekre, és természetesen vízre, oxigénre.

Télen szinte lehetetlen pusztán táplálkozással pótolni ezeket, ezért szükség lehet vitaminok szedésére. Különösen akkor ajánlott kiegészítő készítményeket, multivitamint fogyasztani, ha környezetünkben betegek vannak és nincs lehetőségünk a kielégítő pihenésre, mozgásra.

Pontosan mely vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége szervezetünknek a télre való felkészüléshez és ezzel a betegségek kivédéséhez?

Következzenek azok a vitaminok és ásványi anyagok, amelyek az erős immunrendszer leghatékonyabb támogatói!