Mi történik az izmaimmal, ha már 3 hete nem mehettem kondizni? A személyi edző válaszol!

edzés,konditerem Forrás: Getty Images
Jó ideje tart már a #maradjotthon; a fanatikusoknak is le kellett már mondaniuk a konditermekről, hiszen lassan 2 hete azok is zárva vannak. Vajon mennyi idő alatt épülnek le a rendszeres súlyzózáshoz szokott izmok? Tehetünk valamit ez ellen? Az étkezésen érdemes változtatni, ha átalakultak az edzéseink? Farkas László személyi edzőnek tettük fel a kérdéseinket.

Ha a futás napi szinten az életed része, akkor egyelőre csak annyit változhattak az edzéseid, hogy a csoportos futásokról le kellett mondanod - de futni még mindig lehet a szabadban, bármikor. A súlyzózás, a konditermi edzés azonban más: akik nagy súlyokkal edzenek, nehezen tudják megoldani az erősítő edzéseket - hacsak nincs egy otthon jól berendezett konditermük. Persze így is számtalan edzés maradt, amit otthon is lehet végezni: a saját testsúlyos edzésekre tényleg BÁRHOL lehetőség van, lehet otthon kézisúlyt, kettlebelt, TRX-et és más sporteszközt használni. És kell is, hiszen az izmok nagyon hamar képesek leépülni!

Az izom jelentős mértékű alkalmazkodásra képes, mivel alapvetően mozgásra hivatott szövet, amely számos más fontos és elengedhetetlen szerepet játszik az anyagcsere folyamatokban és az immunrendszer működésében is. Ha azonban valaki nagyobb izomtömeggel rendelkezik, akkor valószínűleg nagyobb az energiafelhasználása is. Azt, hogy ezt az izomtömeget hogyan és milyen formában tudja megtartani, számos tényező befolyásolja.
erősítő edzés,edtés
Forrás: GettyImages