5 ok, amiért mindig valami édességet kívánsz ebéd után

édesszájú,desszert,cukor,édesség,ebéd után Forrás: maxpixel.net
Egyszerűen nem tudod elképzelni, hogy ne egyél valami édességet ebéd után? Képtelen vagy szkippelni a desszertet, vagy ha mégis kihagyod, utána leküzdhetetlen sóvárgás fog el egy kis csokiért? Most kiderül, mi állhat ennek a hátterében és hogyan küzdheted le az édességmániádat.

Ha fogyni próbálsz vagy egyszerűen egészséges szeretnél maradni, te is biztosan találkoztál már ezzel a problémával, amivel a nyugati világ lakóinak milliói küzdenek: ebéd vagy vacsora után muszáj egy kis édességet enni, különben „nem teljes az élmény”. A desszert iránti vágy nem éhség függvénye: akármennyire tele vagyunk, egy kis sütemény mindig belénk fér.

De mi okozza ezt a csillapíthatatlan édességvágyat? A Daily Mail kifaggatott néhány szakértőt, akik elárulták, milyen evolúciós és neveltetési okok állnak a háttérben – és hogyan lehet felvenni velük a harcot. Kattints a galériára, és írd meg nekünk, hogy ismerős-e valamelyik tényező, illetve hogy neked milyen bevált módszerekkel állsz ellen az édes kísértésnek!