3 rendhagyó és ingyenes ébresztő app, ami többé-kevésbé bevált nálam, ha már nem tudok magamtól felébredni

Borítókép: 3 rendhagyó és ingyenes ébresztő app, ami többé-kevésbé bevált nálam, ha már nem tudok magamtól felébredni Forrás: Getty Images
Elismerem, nem vagyok könnyű eset; sok vekkeralkalmazást kipróbáltam és többségüket egy-két éjszaka után töröltem. Ezek azok, amelyeknél megmaradtam, ideig-óráig legalábbis.

Ha választhatnék, ébresztőóra nélkül ébrednék. Régóta azon vagyok, hogy megvalósítsam ezt, de különböző okaim vannak, amiért nem merem teljes mértékben rábízni magam a biológiai órámra (vagy mimre). Abban biztos vagyok, ha minden nap ugyanakkor kelnék és feküdnék le, akkor pár nap alatt beállna az „ébredőkém”, de ez különböző elfoglaltságaim miatt sajnos lehetetlen. Ennek ellenére nagy gondot fordítok arra, hogy eleget aludjam, már csak azért is, mert ha csak két éjszaka egymás után hét óránál kevesebbet alszom, akkor harmadnapra elviselhetetlen leszek.

Szóval egyelőre maradok az ébresztő-appoknál. Nincs könnyű dolgom, pontosabban az appoknak velem, mert egyikkel sem vagyok teljesen elégedett. Ezért hol ezt használom, hol azt. Most éppen az alapértelmezett, gyári ébresztőt („Óra” néven fut), aminél végre rájöttem, miként érhetem el, hogy csak rezegjen, ne szirénázza egyiket se a telefonba épített idegesítő csengőhangok közül. Merthogy én igazából a zenét szeretem, a csengődallamocskákat nem annyira. (A megoldás: nem kikapcsolni kell a „Jelzőhang és hangerő” funkciót, mert akkor nem szól egyáltalán, hanem elnémítani.)

Szóval kipróbáltam néhány ilyen alkalmazást, hol elégedett voltam, hol kevésbé. Most megosztom veletek a tapasztalataimat, és persze repesve várom a tieiteket is: