Éjszaka forgatják a szocreál vámpírfilmet Nagy Zsolttal és Borbély Alexandrával

Borítókép: Éjszaka forgatják a szocreál vámpírfilmet Nagy Zsolttal és Borbély Alexandrával Forrás: Nagy Zsolt, Nagy Ervin, Waters Lili. Fotó: MTI / Mónus Márton
A Drakulics elvtárs a Kádár-korban játszódó vígjáték vámpírtémában – mi lesz ebből? Kíváncsiak voltunk.

Csütörtök este kilenc, mínusz egy fok, jéggel borított hűvösvölgyi járdák – valamiért ilyen körülmények közt adatott meg nekem, hogy életemben először beléphessek a Gyermekvasút fűtőházába, ahol éppen a Drakulics elvtárs kaszkadőrjeleneteit vették fel.

A Drakulics elvtárs a 70-es évek elején játszódik, amikor is a Kubából hazatérő Fábián Béla valahogyan meghekkeli az Adjunk vért Vietnámnak! akciót. A veszedelmesen vonzó fiatalember természetesen rögtön gyanússá válik a párt titkosszolgálati embere (Nagy Ervin) szemében, aki mindenáron be akarja bizonyítani, hogy egy vámpírral van dolgunk. Ezért kísérőnek a fiatal kémnőt, Máriát (Walters Lili) állítja a vendég mellé. A filmben feltűnik még a Testről és lélekről főszereplője, Borbély Alexandra, valamint Rába Roland, Balsai Móni és Thuróczy Szabolcs is; a dramaturg Jakab Juli (a Sunset, a bemutatás előtt álló új Nemes Jeles László-film főszereplője) és Tasnádi István.

Forrás: MTI / Mónus Márton
Borbély Alexandra interjút ad a Gyermekvasút fűtőházában.

A rendező, Bodzsár Márk (Isteni műszak) elmondta, hogy a vége felé tartanak a forgatásnak, amely november végén kezdődött, s még 6 nap van hátra. A filmet legkorábban 2018 végén mutatják be.