Downton Abbey-mozifilm – minden, amit eddig tudunk

downton abbey,mozifilm Forrás: Twitter
Szeptember 12-től adják a magyar mozik a régóta várva várt és óhajtott Downton Abbey-filmet. A legendás tévésorozat folytatásaként készült mozifilm tartalmáról minden készítő mélyen hallgat. Azért mi végigvettük, mit lehet tudni már a filmről.

2015 karácsonya óta élünk együtt a fájdalmas űrrel, amit a Downton Abbey hagyott maga után; ekkor vetítették ugyanis először a sorozat utolsó epizódját. Folytak is bőszen a találgatások, hogy lesz-e mozifilm, spinoff, előzménysorozat vagy bármi más, hiszen ebben a sokszereplős, tarka, nosztalgikus univerzumban annyi lehetőség van a továbbgondolásra.

A készítők, élükön a kitalálóval, Julian Fellowes író–színész–rendezővel sokáig mélyen hallgattak a terveikről, de aztán csak felröppentek az első hírek a nagyszabású mozifilmről. 2018 januárjában pedig be is jelentették, hogy már készül! Persze hogy miről szól, azt csak nagy vonalakban tudjuk, de arról már vannak részletes információk, hogy a rajongott Crawley család és személyzete köreiből ki tér vissza a filmben és ki nem. (Spoiler: majdnem mindenkit viszontláthatunk!)

A galériában mindenről beszámolunk, amit a Downton Abbey-mozifilmről tudni lehet és szó esik régi és új szereplőkről, kulisszatitkokról és tiarákról is: