Varrásmentes baglyos párna 7 egyszerű lépésben

Borítókép: Varrásmentes baglyos párna 7 egyszerű lépésben Forrás: Csorba Anita / Inspiraciok.hu
Az Inspirációk lakberendezési blog szerzőjének vendégposztja VIDEÓVAL!

Ma lépésről lépésre megmutatom nektek, hogy egy nagyon kedves, egyedi díszpárnát hogyan is tudsz elkészíteni, ráadásul varrás nélkül.

Ez a baglyos díszpárna bájos dekoráció lehet a gyerekszobába, hálószobába, vagy akár adhatjátok ajándékba is! Imádom a dekorációs párnákat már csak azért is, mert bár jelentéktelen dísztárgynak látszik, az ellenkezője igaz. Nagyon is öltözteti a lakásotokat, és nagyban befolyásolja egy szoba hangulatát. Olyan, mint egy szép ékszer a ruhánkon! Nézd meg a videót:

A hozzávalók:

  • Szerezz 40 cm bolyhosított poláranyagot. Ebből két darab párnát is készíthetsz, úgy sokkal jobban megéri.
  • Keress azután egy aprómintás anyagot a szárnyainak.
  • Kelleni fog ezenkívül még néhány kisebb filcdarab a szemeknek és a csőrnek.

  • A sablonrajzoláshoz vegyél elő egy nagyobb papírt (tökéletes egy nagyra kinyitható újságpapír),
  • egy vastag filctollat
  • és egy éles ollót.

Elkészítés:

1. Az egészet egy enyhés nyújtott négyzet felrajzolásával kezd és felső részénél rajzolj bele egy kis ívet, hogy a fülei kicsúcsosodjanak, az alsó sarkait pedig gömbölyítsd le. Ezután hosszában hajtsd félbe, és vágd ki. Így biztosan szimmetrikus lesz a kis madárkás párnád.

2. Most vedd elő a poláranyagot, és rajzold körbe a sablont. Ha fél centi ráhagyást meghagysz, akkor pontosan akkora párnád lesz, mint a papírsablonon.Kezdődhet a szabás!

3. Ha kész vagy az alappal, akkor a papír sablonból vágd ki a szárnyakat, és helyezd a mintás anyagodra. Ugyanúgy járj el, mint az előbb, rajzold körbe és vágd ki.

4. Most következik a legizgalmasabb alkotófolyamat: kialakítjuk a bagoly szemét! És hogy ez miért izgalmas? Mert ez adja meg a fő karakterét, és eldönti, hogy bele tudunk-e szeretni, vagy sem! Kísérletezzetek bátran!

5. Melegíthetitek a ragasztópisztolyotokat; ha bemelegedett, ragasszátok fel a szárnyakat, szemeket és a csőrt. Ha kihűlt, fordítsátok befelé a mintát, és úgy ragasszátok össze a párnát körben. Alul hagyjatok meg egy körülbelül 10-15 cm-es részt, a kifordításhoz...

6. Amikor végeztél a körberagasztással, még várd meg, míg kihűl a ragasztó, és fordítsd ki. Már majdnem kész vagy!

7. Töltsd meg a párnatöltelékkel ragaszd be az alsó lyukat és gyönyörködhetsz is a végeredményben!

Ha tetszett a videóm, ne felejtsétek el lájkolni! Iratkozzatok fel csatornámra, mert nemsokára azt is megmutatom, hogyan tudtok sorozatban nagy mennyiségű pom-pomot gyártani, és mi tudtok vele dekorálni a bagoly fülén kívül! Szép kreatív napot!

Még több lakberendezési és dekótipp:inspiraciok.hu