Mire használd a megmaradt szappandarabokat?

szappan,újrahasználat Forrás: Getty Images
Ha igyekszel fenntarthatóbb szokásokat bevezetni, talán már te is átálltál a műanyag flakonos tusfürdő helyett szappanra, ami ugyanúgy ellátja a feladatát, de sokkal környezettudatosabb. Az egyetlen bosszúságot az apró darabok okozzák, amikkel már nem igazán tudsz mit kezdeni. Vagy mégis?

Már kis lépésekkel is érdemes elkezdeni a tudatosabb fogyasztást. A grandiózus, teljesíthetetlen kihívások helyett elég, ha mindig törekszel a „kicsit zöldebb” megoldásokra. Tusfürdőről szappanra váltani egyrészt azért hasznos, mert így kiszoríthatod a fürdőszobádból az egyszer használatos műanyagokat, sőt ha kimérve vásárolod meg, teljesen csomagolásmentesen be tudod szerezni. Emellett a natúr szappanok jótékony hatása, hogy mellőzik a kemikáliákat, amik bőrproblémához vezethetnek.

A zero waste életmódra nem könnyű áttérni, de fokozatos szemléletváltással közelíthetsz a hosszú távú célhoz. A legjobb, ha próbálod elkerülni a fölösleges dolgok vásárlását és túlfogyasztást, valamint, ha igyekszel meglátni a lehetőséget, hogyan találj új funkciót az elhasználódott eszközeidnek, vagy hogyan tudod úgy megjavítani őket, hogy továbbra is üzemképesek legyenek.

Nem kell hatalmas DIY őrültnek lenni ahhoz, hogy egy kis leleményességgel meglásd a potenciált a kiszuperált dolgokban.

Mutatunk pár tippet, mi legyen a szappan végét jelentő kicsi darabokkal ahelyett, hogy a kukában landolnának.