Hogyan faragj tököt a gyerekkel sérülésveszély nélkül?

tökfaragás,halloween Forrás: Getty Images
Dobjátok félre a szúró és vágó szerszámokat; íme öt szuper kreatív és teljesen gyerekbarát tökdíszítési ötlet, amihez a dolgos kis kezeken túl csak néhány egyszerű alapanyagra lesz szükség.

Ugye idén is faragunk tököt? – teszi föl ilyentájt menetrendszerűen a kérdést a kiskamasz fiacskám. A hangsúly leginkább a királyi többesszámon van; ez a dolog ugyanis úgy fest nálunk, hogy a húgával lelkesen fölrajzolják az arcot, majd otthagynak vele s én órákig bénázhatok. Az még rendjén is van, hogy a faragást én csinálom, ők viszont már a kibelezésnél lelépnek, méla undorral az arcukon.

Idén azt hiszem, megtaláltam a tutit; néhány olyan kreatív megoldást, amivel ők is boldogulnak úgy, hogy nem kell minden percben attól rettegnem, az ügyeleten kötünk ki. Félre a késekkel, és minden szúró-vágó szerszámmal; indulhat a móka, mármint a tökfaragás. Katt a galériára!

Ha pedig a faragást – amiben történetesen a gyerek is mindenáron részt akar venni – semmiképp nem tudod megúszni, érdemes pár jótanácsot megfogadni. Ha megtaláltad az ideális tököt, ami se nem rücskös, se nem túl vastag héjú, kezdhetitek is. Alapszabály, hogy ne kapkodj: szépen, lassan; apró mozdulatokkal próbáld meg kifaragni a mintát. Válassz lehetőleg egy olyat, ami a gyerekeknek se okoz nehézséget. Figyelj a szerszámokra, a kezedet pedig sose felejtsd a tök belsejében, mert fájdalmas vége lehet.