Borítókép: Seufert-Szántó Orsi: Így készíts gyorsan, egyszerűen, mutatós karácsonyi üdvözlőlapokat Forrás: Seufert-Szántó Orsolya/BorsaBox

Seufert-Szántó Orsi: Így készíts gyorsan, egyszerűen, mutatós karácsonyi üdvözlőlapokat

Vannak dolgok, amikben az old school híve vagyok. Ilyen például az ünnepekkor egymásnak küldött jókívánságok ’formaisága’.

A számítógép előtt ülve a fél életünket meg tudjuk szervezni: tudunk rendelni, beszélgetni, tanulni, olvasni, egymásnak üzenni. Viszont az ünnepekre, születésnapokra küldött köszöntőket jobban szeretem a régi formájukban, üdvözlőlapokon elküldeni a címzetteknek. Most karácsonyra hozok nektek egy egyszerű és kevés anyagigénnyel bíró projekttel. Fehér papírra és mintás ragasztószalagra lesz csak szükséged.

Dekorációs ragasztószalag

A színes, mintás ragasztószalagok már jópár éve berobbantak a dekortermékek világában. Annyiban különböznek ezek a jól megszokott, áttetsző ragasztószalagoktól, hogy minták, motívumok, szövegek díszítik a felületüket, így nem elrejteni kell őket, hanem pont hagyni, hogy jól érvényesüljenek. Csomagok díszítése mellett sok más módon is lehet őket használni: képkeretezésre, szöveg kiírására, fali dekoráció készítéséhez.

Forrás: A szerző fotója - Seufert-Szántó Orsolya/BorsaBox

Az angol nyelvű oldalakon washi tape néven futó dekor ragasztószalagokat én most a karácsonyi üdvözlőlapok elkészítéshez használtam. Pikk-pakk elkészíthető lapokat készítenem, pikk-pakk idő alatt.

A jól bevált hármas trióra koncentráltam: egyszerű ötlet legyen, gyorsan el lehessen készíteni és mutatós végeredményt kapjak.

A galáriában lépésről-lépésre megmutatom, hogyan készítsd el az üdvözlőlapokat