Borítókép: Seufert-Szántó Orsi: Fából fa, vagyis így készíts adventi kalendáriumot környezetbarát módon Forrás: Seufert-Szántó Orsolya/BorsaBox

Seufert-Szántó Orsi: Fából fa, vagyis így készíts adventi kalendáriumot környezetbarát módon

Hálás projektet állítottam össze az adventi naptárkészítéshez. Kevés alapanyag, aminek a leglényegesebb része teljesen organikus és abszolút újrahasznos. Amilyen minimál és gazdaságosnak hangzik, bizony annyira szerethető is lesz a végeredmény. Figyelem! Last minute-ben még elkészítheted a jövő hétvégére!

Nézted mostanában a naptárat? Tudod hanyadika van ma!? Én konkrétan lehidaltam, amikor megláttam, hogy nincs két hét és itt a december. Kettőt pislogok és lényegében a gyerekek már felzabálták az adventi kalendárium harmadik napjának csokiadagját is, már ha csokit kapnak a karácsonyi visszaszámlálójukban. Nálunk az év ezen 24 napjában legálisan lehet csokival kezdeni a napot. Persze nem táblányit esznek, de annak a pár kicsi csokinak is kell a hely, így egy olyan kalendáriumot hoztam nektek, aminek a ‘zsebeibe’ bőven lehet pakolni.

Fontosnak tartom, hogy ne terheljük környezetünket feldolgozhatatlan hulladékkal, például műanyaggal.

Így egy öko, bio, organikus, abszolút újrahasznos- mert jövőre újra előveheted- adventi kalendáriumot készítettem és arra biztatlak titeket is, hogy készítseket ti is egyet otthon, együtt.

Nem kell megijedni! Nem kíván a project óriás készügyességet, végeláthatatlan anyagmennyiséget.

VISZONT!

Mielőtt nekiállnátok elkészíteni, egy erdőkerülésre érdemes lenne elmenni. Mert a kalendáriumhoz bizony, bizony faágakra lesz szükségetek! Lásd nem lehetetlen dolgot kérek: a gyerekekkel elvittük a kutyát futkározni, egy hozzánk közel lévő erdős részre. A séta közben sikerült összegyűjteni annyi ágat, hogy rögtön kettőt is tudnánk készíteni belőlük.

Ha szeretnél valami sajátot és kihagynád a shopokban kapható A4-es méretű gyári kalendáriumokat, akkor gyere, készítsd el velem, az akár öröknaptárat.

Egy adventi workshop képeiben mutatom is nektek a részleteket!