Last minute, de rém egyszerű húsvéti dekorációs tippek, amikkel a gyereket is lekötheted - Videó!

Borítókép: Last minute, de rém egyszerű húsvéti dekorációs tippek, amikkel a gyereket is lekötheted - Videó! Forrás: A szerző saját fotója
Van 20 perced? Naná, annyi időd csak lesz egy gyors, egyszerű és minimál anyagigényű húsvéti dekoráció elkészítésére. A #van20percünk facebook-os LIVE videó sorozatunk következő adásában, kolléganőnk Seufert-Szántó Orsi hoz pofonegyszerű, saját készításű húsvéti dekorációkat.

Húsvét. Az emlékeimben úgy él ez az ünnep, hogy anyával tojást színezünk, azzal a forróvízbe áztatott piros, kék, lila, zöld tintapapíros verzióval. Vagy valami húsvét hétfőt megelőző sokadalomban öntyöm-pöntyömözök egy tojást, egy sokszoknyás néni mellett. Aztán jött a hétfő, amikor kiráztak az ágyból mert, mint a pontos óra, reggel 8:00-kor jött a Papp Jani locsolni. Már nem jön a Papp Jani, és a húsvét sem ugyanaz, mint korábban.

A férjem -aki külföldi lévén csak megtanulta a locsolást, mint magyar húsvéti szokást – az apukám és a fiacskám locsol meg egyedül. És ahány nőt megkérdeztem, annyian mondták, hogy ez a szokás, kezd kikopni, pláne a városokban: sorra hervadoznak ők is velem együtt. Ellenben az évek múlásával azt vettem észre, hogy egyre több dekorációs elem szolgálja ki ezt az ünnepet.

Olyan húsvéti kiegészítő ötleteket hoztam nektek, amikhez nem kell iszonyat nagy kézügyesség, nem kell egy rakás idő, nem kell alapos rákészülés? Fókuszban a praktikusság és az idő-, és anyagtakarékosság.

Posted by Éva Magazin on Thursday, April 1, 2021

Galériánkban megtalálod a #van20percünk live-ban szereplő dekorációkat és a sablont is a nyuszihoz!