Neked is menni fog! A legjobb kézimunka segédkönyvek

Borítókép: Neked is menni fog! A legjobb kézimunka segédkönyvek
Eláruljuk, nekünk milyen könyvek segítettek a legtöbbet.

Kötni, horgolni, varrni könyvből megtanulni nem lehet. Vagy tán mégis? Nos, nem árt, ha van a közelben egy segítőkész nagymama, aki kisujjból kirázza az egészet, és tanácsot ad, ha elakadunk, de ha eléggé kitartóak és türelmesek vagyunk, sok-sok trükköt elsajátíthatunk a segédkönyvekből is. Íme néhány kedvencünk ezek közül!

200 kérdés és válasz sorozat (Gabo, 1990 Ft/db)

Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy egyik szerkesztőnk a 200 kérdés és válasz sorozat Horgolás segédkönyvébő tanult meg horgolni. Igaz, kellett hozzá a nagyon nagy elszántság, de sikerült neki! Állítása szerint ez a sorozat fantasztikus: laikusok számára is érthető szöveggel és ábrákkal magyarázza el a trükköket lépésről-lépésre, ráadásul a legszebb mintákra és a legpraktikusabb tudnivalókra fókuszál. Csupa olyat tanulhatunk belőlük, amit nem nagy ördöngösség elkészíteni, viszont rendkívül mutatós. Kolléganőnk most épp a patchwork varrás rejtelmeibe merült bele, mi pedig annak néztünk utána, hogy egy jó varrógép és a sorozat Varrás könyve segítségével hogyan tudnánk menteni, ami még ruhatárunkból menthető, és újjá varázsolni régi holmijainkat. Majd beszámolunk róla, hogyan sikerült!

Carol Meldrum: Minikötések 30 perc alatt (Ventus Libro, 3400 Ft)

Ezt a könyvet azok számára találták ki, akik azért nem kötnek, mert túl hosszú idő, amíg learathatják munkájuk gyümölcsét és részük lehet a siker édes élményében. A könyvben leírt "mókás apróságok" valóban elkészülnek 30 perc alatt (tapasztalt kezek között még tán hamarabb is), a végeredmény pedig igazán látványos. Még nem késő - ha megvan a könyv, ti is elkészíthetitek az összes karácsonyi ajándékot!

Lesley Stanfield: 75 kötött virágos blokk (Gabo, 2990 Ft)

Ismeritek azokat a helyes kockás, mintás babatakarókat? Na, e könyv segítségével ti is tudtok majd hasonló csodákat létrehozni. Rengeteg minta és technika leírása megtalálható Stanfied albumában, a fordítás kiváló, érthető, logikus és hibátlan. Jó szórakozást hozzá!

Lynne Watterson: Csipkekötés (Cser, 3995 Ft)

Bevalljuk, mi nem igazán vagyunk jártasak ebben a műfajban, de ezt a segédkönyvet elnézegetve szívesen beletanulnánk. A szerző el szeretné oszlatni azt a hitet, hogy a csipkekötés nehéz és bonyolult, szerinte bárki megtanulhatja, a titok, hogy nem kell félni tőle! Nos, majd meglátjuk!

További szuper kézimunka könyvek és tippek a decemberi Éva Mollie Makes mellékletében! Figyelem, már csak a mai napon kapható!

Szöveg: Ribánszky Ágota