Így tudsz tovább gyönyörködni a tulipáncsokorban

Borítókép: Így tudsz tovább gyönyörködni a tulipáncsokorban Forrás: Getty images
Biztosan sokan tulipáncsokorral a lakásotokban köszöntitek a hosszabbodó nappalokat és a tavasz közeledtét, és a nemzeti ünnepet. Azonban a kis törékeny virágok hamar elvirágoznak. Kivéve, ha ezeket a tanácsokat betartod!

Bár sok virágüzletben lehet kapni porokat, amiket ha a vízbe öntünk, tartósabb lesz a virágcsokrunk, sok helyen csak magát a csokrot tudjuk megvásárolni. Manapság élelmiszerboltokban is szép tulipáncsokrokat tudunk vásárolni, amihez azonban nem kapható tartosítópor. Ilyenkor jönnek jól nagyanyáink trükkjei, amiket én is családomtól örököltem.

1. Virág woodoo:

Érdemes a tulipán feje alatt fél centivel tűvel keresztülszúrni a virágszárát. Nagymamám azt mondta, így megerősödik a szár és szép peckesen fog sok ideig állni a tulipán feje.

2. Újra vágás, de hol?

A tulipánt érdemes újravágni egy éles ollóval. A nagymamán mindig egyenesen vágta le, anyukám pedig mindig ferdén, mert így nagyobb felületen tudja felszívni a vizet.

3. Mennyi víz legyen a vázában?

Nem túl sok. A virág szára maximum 2 centire lógjon bele a vízbe, különben berohad. És a vizet érdemes cserélni naponta, hogy frisset tudjon a csokor magába szívni.

4. Egy 5 forintos trükk!

Az utolsó és egyben legkülönlegesebb tanács, hogy a virágcsokor vizébe dobjunk egy öt forintost, ami részben rézből van. Így bármilyen csokor tovább virágzik, marad friss és üde!

Ha ezeket a tanácsokat betartjuk, sokáig csodálhatjuk a tulipáncsokrunkat!

Na de nem mindegy, hogy milyen virág kerül az ebédlőasztalra! Nézegesd meg galériánkat, amiből megtudhatod, mely virágok szimbolizálják a szeretetet!