Szupergyors farsangi jelmezek, otthoni kellékekből

jelmez,farsang Forrás: Hello I'm Nick /Unsplash.com
Kicsiként nagyon szerettem a farsangi időszakot és alig vártam, hogy végiglejthessek az iskola folyosóján és megmutassam, minek öltöztem. Voltam Minnie egér, tavasztündér, gomba, de még pizza is – utóbbi elkészítése pedig jópár órájába fájt anyukámnak. Már most látod, hogy nem lesz időd pepecselős alkotásra? Megmutatjuk, hogyan hozhatsz össze mégis ötletes jelmezt kevés hozzávalóval, pillanatok alatt.

Még alig volt időnk megszokni, hogy 2020-at írunk, de máris elérkeztünk az év első ünnepéhez. A vízkereszttől húshagyókeddig tartó farsangi időszak a végeláthatatlan fánkozásokról és a tél méltó búcsúztatásáról szól, legyen szó karneválokról vagy épp busójárásról.

Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy közelednek az iskolai farsangi bulik, így egyre sürgetőbb, hogy előrukkolj valami frappáns válasszal, ha megkérdezik:

Idén minek öltözik be a kisfiad/kislányod?

Egyszerűen megoldhatod a dilemmát, ha elugrasz egy jelmezkölcsönzőbe, ahol bőven válogathatsz a szuperhősös, mesefigurás és egyéb menő opciók között. Azonban ha pénztárcabarátabb vagy személyesebb megoldást keresel, érdemes megnézned, hogy találsz-e otthon olyan alapanyagot, amiből ki tudsz hozni valamit. Ne becsüld alá a "ready made" jelmezek erejét, hiszen a legátlagosabb tárgyak és ruhadarabok is jópofa jelmezek alapjául szolgálhatnak, ha egy kicsit újraértelmezed őket.

Jöjjön pár ötlet, amiből inspirálódhatsz!