Miket csinálhatsz az elárvult fél pár zoknikból?

zokni,diy Forrás: Getty Images
Megvan az a pillanat a zoknipárosítás végén, amikor bosszúsan nézel a megmaradt, össze nem illő darabokra? Ekkor köszönt be a gyötrő dilemma, hogy ugyan mihez kezdj velük.

Egy darabig pakolgatod őket A-ból B-be, remélve, hogy a következő mosások egyikénél csak megkerül a párjuk. Ez sokszor valóban meg is történik, de a kutatások szerint mégis átlagosan havi 1,3 bizony örökre árván marad. Ha szeretnél felkészülni, ezzel a kalkulátorral megjósolhatod a háztartásodban élők száma, valamint a mosási szokásaid alapján, hogy mekkora vesztességgel számolhatsz.

A jelenség nem csak a feldúlt háziasszonyokat tartja lázban, de olyan tudósok is foglalkoztak már vele, mint Stephen Hawking, sőt május 8-i dátummal még nemzetközi világnapot is kaptak ez elkallódott zoknik.

A zokni Bermuda-háromszögtől kezdve a gonosz manókon át számtalan teória él a köztudatban arról, hogy vajon hova tűnhetnek el a fél pár zoknik. A hivatalos magyarázat azonban az, hogy egyrészt előfordul, hogy a felek nem ugyanolyan ütemben használódnak el, így tapintás és szín alapján már nem érzed őket összetartozónak. Másrészt pedig, ahogy ebből a két évvel ezelőtt vírusként terjedő Twitter-bejegyzésből is látszik, valóban bőven vannak olyan darabok, amiket a mosógép fal fel.

Azok közé tartozol, akik nem szívesen dobnak ki semmit, inkább új funkciót adnak a kiszuperált, rendeltetésüket vesztett dolgoknak?

Íme pár pofonegyszerű ötlet a fél pár zoknik újrahasznosításához:

Szükséges eszközök:

  • olló
  • cérna
  • vatta
  • fonalak és/vagy anyag darabok