Borítókép: Fából tököcske - Így készíts halloweeni dekorációt elárvult gerendavégekből, naná, hogy a gyerekekkel Forrás: Seufert-Szántó Orsolya/BorsaBox

Fából tököcske - Így készíts halloweeni dekorációt elárvult gerendavégekből, naná, hogy a gyerekekkel

Méghogy csak valódi tökből lehet halloweeni tök dekorációt készíteni? Mit szólnál ahhoz, ha fából készült tartós díszed lenne így őszre? Seufert-Szántó Orsi kolléganőnk megmutatja hogyan!

Senki, de senki nincs elkésve még egy kis halloweeni dekoráció elkészítésével. Mert, hogy ez a projekt aztán tényleg csak egy 'kis fűrészeléssel' fog járni, ami szerintem ebben a hidegben felér egy jótékony immunerősítő, kültéri programmal. Az egészségügyi DIY fűrészelés után - megszelídítve a folytatást - jöhet a gyerekbarát, festős rész. Mire lesz szükséged? Elárvult gerendavégekre, festékre és már készülhet is a tök dekor fából, na de ne rohanjunk annyira előre!

A lombsöprés a következőképpen zajlik nálunk.

Gyerekek, mi lenne, ha együtt kimennénk összesöpörni a leveleket?- hangzik el a programötlet tőlem - Kicsit mozgunk a levegőn. Elővesszük még a nagy lombseprűt is, na??? Ok-ok-ok-ok!! Menjünk – jön a válasz és már libben is ki a család a kertbe.

Mindenki lelkesen gereblyézik, söpröget, amikor találok egy darab gerendát a nyárikert végében álló üvegházban. Nézem jobbról, nézem balról és nem csak látszólag, de a valóságban is kezdek elszakadni a levelekkel beterített kerttől. Fűrész után nézek. Ezen a ponton a család már tudja: mamát úgy egy 40 percre elveszítették, és a kialakuló helyzetet talán a lombseprű veszi lenginkább zokon; falnak támasztva sírdogál egy pár szorgos kéz után.

Tudom, tudom fűrészelés meg minden; de hidd el, újra gyereknek lenni, tevékenykedni remek érzés lesz.

A galériában mutatom, mikre lesz szükséged és hogyan tudod elkészíteni a tök dekorációt!