A Barbie babák wellnesselni mennek - Így mosd ki a Barbied haját, hogy újra tündököljön!

Borítókép: A Barbie babák wellnesselni mennek -  Így mosd ki a Barbied haját, hogy újra tündököljön! Forrás: Getty Images
Kislány koromban imádtam Barbie babákkal játszani. Emlékszem, naphosszat tudtam különböző csinos ruhakölteményeket tervezni rájuk vagy éppen különleges frizurákat készíteni nekik. Ha ezt az ötletet, akkoriban tudom, biztosan ráveszem édesanyámat, hogy rendezzünk a kicsit gubancos hajú babáimnak egy haj wellnesst! Ezt az ötletet minden édesanyának ismernie kell!

A kislányaim – nem estek messze a fától – szintén nagy Barbie rajongók és már szép kis gyűjteményük van a babákból, amelyeket öltöztetnek, fésülgetnek és imádnivaló történeteket játszanak el velük, szinte minden nap.

Az elmúlt időszakban viszont egyre többször panaszkodtak, hogy összekócolódott a babák haja és nem tudják kibontani a hajgumikat a Barbie-k hajkoronájából, amikor éppen egy frizurakölteményt készítenek nekik.

Nem csodálkozom, hiszen az elmúlt időszaknak köszönhetően a Barbiek nagyon sokszor voltak a kis kezekben, és bizony ők sem mehettek profi fodrászhoz vagy kozmetikushoz, így kicsit megviselte őket a sok-sok önfeledt játék.

Gondoltam, meglepem a kislányaimat és a Barbie-kat is egy házi wellnessnappal és az egyik anyukás csoportban olvasott ötletet alkalmazva újra sima és fényes frizurát varázsoltam a babáknak.

Így csináltam:

A mosdókagylóba engedtem egy kis meleg vizet és belefektettem a Barbiekat, hogy áztassák nyugodtan a frizurájukat. Ezután samponnal szépen átmostam a fürtjeiket és öblítettem. A hajápolás utolsó lépéseként hajkondicionálót/balzsamot használtam, amiből én kifejezettem egy illatos kókuszos verziót nyomtam a szőke tincsekre, hogy sokáig illatozzanak, de bármilyen balzsam tökéletesen megfelel erre a célra. Még vizesen és balzsamosan kifésültem óvatosan a babák haját (volt amelyiknek sajnos így is kihullott egy-két szál haja) majd törülközőt csavartam a fejükre és jöhetett a szárítás.

A Barbie-k persze végig mosolyogtak! Gondolom élvezték a bulit!

A szárításnál arra ügyeltem arra, hogy ne túl magas hőfokon fújjam a hajukat, nehogy véletlenül baleset történjen és ugyanebből az okból kifolyólag hajvasalót sem használtam.

Már szárazon még egyszer átfésültem a babák haját és ahol szükséges volt, ott kicsit ollóval meg is igazítottam a frizurájukat.

A végeredmény szerintem magáért beszél! A Barbie babák teljes megújuláson estek át!

Forrás: Wéner-Kovács Fanni
Forrás: Wéner-Kovács Fanni

Balzsam helyett használhattok öblítőt is, így a meleg öblítős vízben áztassátok a Barbie babák haját, majd ezután fésüljétek ki a hajukat. A végeredmény így is gyönyörű fényes lesz!

A kislányaim odáig voltak, amikor meglátták a megújúlt, fényes és illatos hajú babáikat, akiket szépen kiültettem a lányok ágyának a szélére és elmeséltem, hogy milyen pihentető és szépítő napon vettek részt! Legközelebb már hármasban készítjük el a babák wellnessét!

Szeretnél egy kicsit velünk nosztalgiázni és visszarepülni a gyermekkorodba? Nézd meg galériánkat a retro Barbie gyűjteményért!