Borítókép: Így hord 2022 színét, a lilát Forrás: Getty images

Így hord 2022 színét, a lilát

2022 a Pantone designerei a lila színt választották az év színének. Nagyon szép, minden évszakban hordható, mégis ritkán jön velünk szembe az utcán. Készítettünk Nektek egy kis kedvcsinálót, hogyan érdemes viselni a lila színt.

Egyszer gimnazista koromban vettem magamnak egy óriási kék sálat, azt hiszem visszagondolva, lehet inkább asztalterítő volt, de én sálnak hordtam. Nagy büszkén vonultam be benne egy baráti találkozóra, amikor megjegyezték a barátaim, hogy a lila az a kielégületlenség színe. Ezt a hozzászólást most nem is kommentálom, de tisztázzuk most le már a cikk elején, hogy EZ NEM IGAZ.

A lila szín jelentése

A mértékletesség színe.

Egyensúly a föld és az ég között ( a hajnali és az esti ég színei), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.

A lila szín találékonnyá tesz: A lila a kék és a pirosnak a keveréke, szóval a hatása valahol a nyugtató és az energetizáló között van. Ez azt jelenti, hogy idegesség esetén egyszerre lazít, illetve megerősít. A lila azonban többet tud, mint kihúzni a gödörből: aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a szellemi munkára való koncentrálást.

Ha tehát sürgősen jó tippre van szükséged, érdemes lila filccel felírni a megoldásokat, ötleteket és úgy olvasgatni azokat.

Nézegesd meg galériánkat, ha érdekel hogyan érdemes a lila színt Magadon viselni:

Ha érdekel más színeket hogyan lehet viselni, nézd meg a zöld színről összeállított galériánkat: