Nem csak divatos és kényelmes, de egészséges is! Így válassz papucsot!

Borítókép: Nem csak divatos és kényelmes, de egészséges is! Így válassz papucsot! Forrás: https://epapucs.hu/
Papucsot viselni trendi és egyre többen hódolnak is ennek a divatirányzatnak. Nem véletlenül. Nincs még egy olyan darab, ami annyira öltöztetne és olyan sokoldalúan viselhető lenne, mint egy szép lábbeli, egy hozzá illő táskával. A papucsokból a választék hatalmas: minden színben és stílusban kaphatók, de azért érdemes arra figyelni, hogy a szépség egyben kényelemmel is társuljon. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelned, amikor papucsvadászatra indulsz és hoztunk pár csodaszép darabot is, ami minden kívánalomnak megfelel.

Egy jó minőségű papucs kiválasztásánál legalább annyira fontosak az anatómiai, ortopédiai szempontok – a kényelmes kialakítás, a megfelelő tartás - mint az esztétika. Egy olyan papucs, amely ergonómiailag, az emberi test anatómiáját figyelembe véve lett kialakítva, javítja a testtartást, tökéletesen tartja a lábfejet, ezért kevésbé érezhető megterhelőnek a sok séta, vagy akár az egész napos állómunka. Miért ne választanál hát egy olyan darabot – vagy akár kettőt is-, ami nem csak szép, de amiben a járás is élményszámba megy?

Neked is tetszenek a papucsok, de nem tudod, hogyan válassz? Adunk néhány tippet, mi alapján találhatod meg a számodra – és a lábad számára is- legideálisabb papucsot!

Következzen 5 szakértői tippünk, ami megkönnyíti a választást!

Nézd meg a talpkialakítást!

Azt, hogy mennyire lesz kényelmes egy papucs, leginkább a talpkialakítása és maga a talpbetét fogja meghatározni. De pontosan mit is jelent mindez a gyakorlatban? Legyen ergonómiai kialakítású, azaz optimálisan kövesse viselője lábfejének alakját, ezáltal biztosítva stabilitást. Legyen magasított a széle, hogy további támogatást nyújtson a lábfej helyes tartásának és a megfelelő súlyelosztásnak.

Tipp: Ha derék- térd vagy bokafájós vagy, vagy egyszerűen csak szeretnél egy szuperkényelmes papucsot, válaszd azokat a modelleket, amelyek Biomechanics® technológiával és a Triplanar motion system® kialakítással készültek! Hogy ezek mit tudnak pontosan? Az ilyen technológiával készült talpbetétek felülete úgy lett kialakítva, hogy csökkentse a nedves láb megcsúszásának esélyét, speciális kialakítása pedig elősegíti a lábfej megfelelő tartását, valamint a súlyelosztást, továbbá csökkenti a túlzott pronáció által okozott fájdalmat, valamint enyhítheti az ennek következtében kialakuló sarok-, boka-, és térdrendellenességeket.

Forrás: https://epapucs.hu/

Illeszkedjen a lábfejedhez!

Praktikus szempont, amikor papucsot- vagy bármilyen lábbelit- választasz, hogy az tökéletesen illeszkedjen a lábfejed méretéhez, formájához. Ha nem állítható a papucs felsőrésze, akkor annak teljes mértékben követnie kell a lábfejed vonalát, de nem szabad túl szűknek sem lennie. Ha az átlagtól eltérő formájú a lábfejed- szélesebb vagy keskenyebb az átlagnál- akkor számodra a csatos, állítható pántos modellek lesznek a tökéletes befutók.

Tipp: Ha keskenyebb a lábfejed, csakis a csatos forma jöhet szóba nálad, hiszen ennek állításával tudod azt elérni, hogy ne csúszkáljon a papucsban előre-hátra a lábad. A glamour-os megjelenésért válaszd a csillogó felsőrésszel készült, fémcsatos darabokat, ha a lazább, trendi stílust kedveled, akkor a színes darabok a neked valók.

Forrás: https://epapucs.hu/

Az sem mellékes, hol viseled majd

Akár otthoni, akár utcai viseletet választasz, nem elhanyagolható tényező a tudatosság. Mivel a lábad kényelméről, ezáltal az egész tested kényelméről van szó, nem mindegy, hogy milyen felépítésű szandált, papucsot választasz. Az utcai és munkahelyi használatra egy kopásállóbb talpú kivitelt válassz, és az is fontos, hogy csúszásmentes legyen.

Tipp: A parafa és a gumitalp is kiváló választás, mert mindkettő követelménynek megfelel: kopásálló és csúszásmentes.

Forrás: https://epapucs.hu/

Legyen trendi!

Azért valljuk be, a szuperkényelmességen túl nagyon fontos választási szempont, hogy trendi is legyen az a papucs. Szerencsére az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap a papucsok divatos megjelenése is, így a színek, fazonok és frappáns csattok segítségével a legdivatosabb nyári kiegészítővé válhatnak.

Tipp: Öltözéked stílusos kiegészítője lehet egy színes papucs. Ha megtaláltad álmaid fazonját, amelynek viselése ráadásul olyan, mintha nem is lenne rajtad, miközben tartja a lábfejed, bokád és kellő stabilitást ad, szerezz be belőle akár több színben is! Meglásd, nem bánod meg!

Forrás: https://epapucs.hu/

Választásoddal tegyél a bolygóért is!

A divatiparban ma már szerencsére trend, hogy a tudatos márkák azt is szem előtt tartják tervezéskor, hogy a technológia, amit használnak, környezetbarát legyen és ugyanezt a célt szolgálja az újrahasznosítás is. Te is tegyél a bolygónkért és válaszd azokat a brand-eket, amelyek újrahasznosított anyagból készítik termékeiket!

Tipp: A Scholl Greeny modelljei olyan újrahasznosított műanyagból készülnek, amelyet az óceán tisztítása után gyűjtöttek össze. A színezést és a nyomtatást olyan új módszerrel végzik, amely szinte teljesen vízmentes és 100%-ban festékmentes. A felsőrészt, a talpat, talpbetétet, csatokat pedig 100%-ban újrahasznosított anyagokból gyártják le.

Scholl® és a Scholl® logó, Gelactiv®, Bioprint®, Memory Cushion®, Scholl Biomechanics®, Pescura® a Scholl’s Wellness Company hivatalosan bejegyzett védjegye, felhasználása engedélyhez kötött.