JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

5 tipp: házi praktikák problémás bőr kezelésére

Borítókép: 5 tipp: házi praktikák problémás bőr kezelésére
Ha már semmi sem segít a pattanások ellen, folyamodjunk anyáink módszereihez!

Nem biztos, hogy mindig a parfümériákban beszerzett kencék a leghatékonyabbak! Néha elég pusztán csak szétnézni a kamrában, konyhaszekrényben. Lássuk a legjobb pattanás-pusztító tippeket!

1. Almaecet
Salátáink egyik kedvenc összetevője tejsavat és almasavat tartalmaz – mindkettő csökkenti a gyulladást és a bőrpírt, ezért az almaecettel hatékonyan kezelhetőek a pattanások.

Hogyan?
Keverj össze egy deci almaecetet egy deci desztilált vízzel, és máris kész a remek arctonik!

2. Krumpli
A krumpliban rejlő keményítő, foszfor, kálium és kén fertőtlenítenek és gyógyítják a bőrgyulladást. Emellett a krumplinak pórusösszehúzó hatása is van, így a miteszereket is képes eltüntetni.

Hogyan?
A krumplit reszeld le vagy vágd vékony szeletekre, majd pakold be vele az arcodat. 30 perc után öblítsd le langyos vízzel.

3. Zabpehely
Ha arcbőröd száraz, ugyanakkor hajlamos a kipattogzásra, próbáld ki a zabpehely maszkot. A benne rejlő keményítő megnyugtatja az érzékeny bőrt.

Hogyan?
Egy csészényi vízben főzz meg háromnegyed csészényi zabpelyhet. Hagyd kihűlni, majd adj hozzá negyed csésze mézet. Vidd fel a megtisztított arcra, hagyd hatni 15-20 percet, majd mosd le.

4. Tojásfehérje
A tojásfehérje B-vitaminban és cinkben gazdag, ezért szabályozni tudja a bőr zsír- és vízháztartását.

Hogyan?
Egyszerű! Felkened és 20 perc után lemosod!

5. Aszpirin
Az aszpirinban található szalicilsav a pattanások egyik leghatékonyabb és legkímélőbb ellenszere. Ha az aszpirint mézzel keverjük (a méz is gyulladáscsökkentő hatású), az így kapott kence csodákat művelhet az arcbőröddel.

Hogyan?
5-7 darab aszpirin tablettát törj össze, keverd el egy kiskanál vízzel és egy kiskanál mézzel. Az így kapott masszát vidd fel az arcodra, majd 10 perc után öblítsd le.


Szöveg: Ribánszky Ágota, fotó: Éva magazin