Sosem hitted volna, hogy még egyszer viselni fogod! Ez lesz 2023 nyarának trendje

Borítókép: Sosem hitted volna, hogy még egyszer viselni fogod! Ez lesz 2023 nyarának trendje Forrás: Johner Royalty-Free
Egy-két éve már láttunk a nemzetközi street fashion fotókon, és persze a Givenchy, a Dolce & Gabbana, a Hermès kifutóin is, de sosem hittük volna, hogy a mi életünkbe is visszatérhet. Miről beszélünk? Hát a ’70-es évek legkényelmesebb cipőtrendjéről. Igen! Idén nyáron a klumpa lesz a legmenőbb nyári viselet!

Az elmúlt hetekben a közösségi divatelőrejelzések mind a fapapucsok visszatéréséről zengenek. Az emlékeim hirtelen visszarepítettek 25 évet. Úgy 11 éves lehettem, mikor megkaptam életem első valódi bőrcipőjét. Nem értettem, anyukám miért olyan izgatott egy lábbeli miatt. Irtóztam a gondolattól, hogy egy tehén bőrét kell majd a lábamon viselnem. Akkor tudatosult bennem, hogy mit is jelent az, hogy valódi állatok bőrét használhatjuk táskaként, kabátként vagy cipőként. De ez egy másik cikk témája.

Aztán kibontottam a dobozt és egy fehér tetejű, fatalpú papucs nézett velem szembe. Mi ebben a nagy szám? – tettem fel a kérdést, miközben klaffogtam az előszobánkban fel-le. A húgom egy királykék színűt kapott, ami tele volt csillámokkal. Szívesebben cseréltem volna.

Emlékszem, ahogy állok a buszmegállóban zöld lapszoknyában, kék spagettipántos topban és a hófehér klumpámban. Fülemben másolt cédéről énekel a BSB.

Úgy éreztem, mindenki engem néz. A klumpa varázserejének tudtam be. Életemben először igazi nagylánynak éreztem magam. Azt hiszem, fejben ott indult be a tinédzserkori ámokfutásom, amire anyukám nem szívesen emlékszik vissza.

Te hordanád? A galériánkban megmutatjuk, milyen ruhákkal is viselhető ez a retró lábbeli: