Borítókép: Hogyan válassz magadnak szemüveg keretet gyorsan és hatékonyan? Forrás: Getty images

Hogyan válassz magadnak szemüveg keretet gyorsan és hatékonyan?

Manapság az üzletekben nagyon széles paletta áll rendelkezésünkre és néha a bőség zavarában nem is tudjuk először melyiket emelje le a kezünk. A nerd típusú szemüveget? Na de mit fognak szólni a munkahelyen? A macskaszem alakút? De mi lesz, ha meglátnak a szüleim benne? Vagy akkor egy keretnélkülit? Jaj, de nem szeretném öregíteni magam. Segítünk a kezed elindítani pár bizonyos típus irányába, aztán a végső választás csak rajtad múlik.

Először is a legfontosabb, mint mindig, hogy Te jól érezd magad a szemüvegedben és magabiztosan, szeretettel tudd viselni. Persze, számít a környezetünk véleménye, de ha valóban kiegészítőként, és nem szükséges rosszként hordod, biztosan dicsérőszavakat kapsz majd. Érdemes a szemész meglátogatása előtt inspirálódni, keresni olyan hírességeket, akik hasonló arcformával rendelkeznek, mint Te, így könnyebben el tudod majd képzelni magadnak előre, hogy mit is keresel.

Ha pedig eddig húztad halasztottad a szemüveg váltást, akkor érdemes most a november 11-14. között megrendezésre kerülő JOY Napok keretein belül, felhasználond a Vision Express -20%-os kupont. Csak annyi a dolgod, hogy a kupont letöltöd a joynapok.hu oldalról vagy a ShoppieGo-n, esetleg a Shopaholic-on keresztül.

Szemüveg keretek fejformák szerint:

1. Kerek arcforma

Érdemes a kerettel, optikailag olyan hatást elérni, amit szívesen látsz vissza a tükörben. Amennyiben vékonyítani szeretnéd az arcod, akkor keskenyebb keretet válassz. A kerek arcformákhoz nagyon jól állnak a szögletesebb, élesebb formák és ívek. Ha pedig szeretnél kicsit a komfort zónádból is kilépni érdemes tudnod, hogy a cicafazonú szemüvegek, kifejezetten jól állnak a kerekebb arcformához.

2. Ovális arcforma

Az ovális arcforma megengedi a méretbeli túlzásokat, így bátran válassz az arcodnál szélesebb fazont. Ha kerekebb lencséjű szemüveget választasz, segíthet ellensúlyozni a homlok és a hosszúkás áll ívét. Ha gyorsan, kevesebb próbálgatással szeretnéd megtalálni a kereted, akkor egyértelműen a négyzetesebb fazonú szemüvegeket nézd, ahol az alsó rész keskenyebb és a fenti szélesebb. Ha pedig kerekíteni szeretnél az összhatáson a lencse szögletességén kerekíts.

Forrás: gettyimages.com
Nerd típusú vagy hipszter szemüvegkeret.

3. Szögletes arcforma

A szögletes arcformát amennyiben finomítani szeretnéd válassz cicásabb szemüvegkeretet, ha még extrább fazon érdekel, akkor pedig a kerekebb cicásfazonú szemüvegek közül válassz magadnak egyet. Amennyiben szereted a feltűnő viseletet, akkor egyértelműen egy túlméretezett kerek lencséjű szemüveg lesz, az ami kiegészíti az arcformádat.

4. Téglalap arcforma

Amennyiben téglalap alakú az arcod érdemes a vastagabb, lekerekített fazonok között szétnézned. A cicásabb fazon valószínű nem a Te kereted, de a nerd típusú keretek annál inkább. Kísérletezz bátran a tükör előtt, de kerüld a vékony, élesebb szögekkel rendelkező kereteket.

Forrás: gettyimages.com
Négyzetes, közepes keretvastagságú keret.

Itt pedig megtalálod a legjobb szemüvegkereteket, amiket most a sztárok is hordanak: