Beauty-fogadalmaim az új évre

Borítókép: Beauty-fogadalmaim az új évre
Szépségszerkesztőként is vannak még hiányosságaim. De nem sokáig!

Beauty szerkesztőként sok-sok titkot ismerek: tudom, melyek a leghatékonyabb téli arcápolók, hogyan kell pár perc alatt feldobni egy ütős sminket mozgó járműben, és még sorolhatnám. De van sajnos néhány olyan dolog, amivel még nem sikerült megbirkóznom, egy-két rossz szokás, amit nem tudtam levetkőzni, trükk, ami a gyakorlatban nem igazán működik. Itt és most viszont megfogadom, hogy 2015-ben ha törik, ha szakad, változtatni fogok az alábbiakon!

1. Nem szaladgálok többet lepattogzott körömlakkal.
Nem, nem nyugtatgatom magam többé azzal, hogy ez "grunge" és menő. Csupán 5 perc lemosni a megpattant körömlakkot és max. 10 perc újrafesteni. Ráadásul, amióta felfedeztem a világ legjobb – szerintem – fedőlakkját, tíz napig is kibírja a festés (attól függően, hogy milyen erősen püfölöm a billentyűzetet).


Az abszolút kedvenc fedőlakkom: Essence better than gel nails

Egyszóval tíznaponta 15 perc igazán nem sok a kulturált külsejű kezekért. És ezzel el is érkeztem a második fogadalomhoz...


2. Nem bántom a körömágyat.

Bevallom: a tépkedők, rágcsálók csoportjába tartozom – fixációm van. Vagyis volt, egészen mostanáig. Néhány napja olajozom a körömágyat – eddig jól működik, mert pocsék íze van. Remélem, hosszú távon is megmarad a kitartás és beválik a trükk.

Az Alverde kézápló olajával kezdtem a "leszoktatást", télre szuper, mert ilyenkor nagyon száraz a kezem, és bármennyi zsiradékot képes beszippantani.

--pagebreak--

3. Sokkal több vizet iszom, mint eddig.
A szerkesztőségben annyira bele tudok feledkezni a munkába, hogy eszembe sem jut inni. Vannak napok, amikor három pohár víznél nem iszom többet, aztán csodálkozom, hogy hatalmas, száraz, vörös foltok jelennek meg az arcomon. A fűtéstől amúgy is olyan száraz a levegő – a belső hidratálás most még sokkal fontosabb!


Igen, kérek szépen!

Megyek és hozok is gyorsan magamnak egy pohár csapvizet!

4. Kezdek valamit a hajammal.
Nem szeretek elégedetlenkedni, mert alapvetően nincs miért, de ha a hajam szóba jön – bármilyen kontextusban – már indul is a panaszáradat. Juliaroberts-hajzuhatagra vágyom, ehelyett vékonyszálú, tartásnélküli, könnyen töredező tincseimmel kellene kezdenem valamit. Mostanáig az volt a "frizurakészítés", hogy hátragumiztam egy visszatűrt copfba. De ma már annyi szuper tartásjavító, dúsító, hajformázó termék van, kizárt, hogy ne lenne köztük olyan, ami segíthet rajtam. Ráadásul – bár nem szeretném elkiabálni – amióta elkezdtem használni (kábé 3 hete) a Khadi Amla samponját, mintha erősödött volna a hajam.

De lehet, hogy ez csak "wishful thinking" – térjünk vissza rá, ha már kiürült a palack...


5. Megtanulok végre profin és gyorsan tusvonalat húzni.
Na, ezt annyit gyakoroltam a szilveszteri buli előtt, hogy már majdnem 100%-os a teljesítményem. Jó sok szemhéjtust szétmaszatoltam, és nekem azok jöttek be, amiknek merevebb, filces az aplikátoruk, és nem olyan puhák, mint az ecsetes verziók. Ilyen volt az Aden filces tusa, és az Avon Mega Effects szemhéjtus.

6. Nappal is hordok élénk színű rúzst.
Mert nézzétek csak meg: Gwen Stefaninak elég egy vörös rúzs és egy funky napszemüveg, és már utcaképes is.

Nekem van otthon ez is, az is – ráadásul rúzsozni is profin tudok már, Kiss Csilla sminkmesternek hála. Akkor miért ne könnyíteném meg az életemet?!

Nektek mi okozza a legtöbb szenvedést, nehézséget a szépségápolási rutinotokban? Írjátok meg nekem emailben vagy kommentben, hátha tudok segíteni!

Fotók: Europress, PR