Kíváncsi vagy az ősz legszebb designtrendjeire? Mutatjuk!

Borítókép: Kíváncsi vagy az ősz legszebb designtrendjeire? Mutatjuk! Forrás: salonbudapest.hu
A modern lakberendezésben a részletek, mint például a megvilágítás, a textúrák kreatív használata, a színek egységessége és a fenntarthatóság tudatossága nagyobb figyelmet kap, mint eddig valaha. A belsőépítészeti trendek általában tovább porondon maradnak, mint a legnépszerűbb divattrendek. Az idei őszi-téli szezonban jó néhány trend új belépőként köszönt ránk, ám a toplistán több tavaly már népszerű kedvenc, mint pedálul a fém- és üvegelemek, a nyugtató hatású, semleges tónusok és az otthoni egyensúly megteremtésére szolgáló tippek velünk maradnak. A S/ALON BUDAPEST lakberendezői segítségével összeállítottuk, melyek a legnépszerűbb irányzatok, amelyek elkísérnek minket még 2023-ba is.

Azok a csodás 80-as évek

Pasztellszínek és pop minden mennyiségben. A 2022-es év belső tereinek kedvelt őszi árnyalatai a hűvösen lágy pasztellszínek, melyek tökéletesen kiegészítik belső tereink klasszikus semleges színvilágát. A visszafogottságot idén nyugodtan ellensúlyozhatjuk bármilyen neon kiegészítővel, vagy egy-egy színes porcelánból és játékos formavilágú modern vagy akár retró üvegből készült 80-as évek hangulatát adó tárggyal.

Forrás: salonbudapest.hu

Sakkminta

Ha egyetlen mintatrenddel kellene jellemezni a következő időszakot, akkor ezúttal az a kockák klasszikus elegye lenne. Az időtlen kockás kiegészítőktől az elegáns fekete-fehér padlókig a sakkminta megjelenése kifinomultságot áraszt és pompás térarány játékra ad lehetőséget. A minták a kézművesség gyönyörű érzetét adják otthonunknak és némi decens hangulatot hoznak.

Forrás: salonbudapest.hu

Nyugtató semlegesség

Annak ellenére, hogy 2022-ben a enteriőrtervezés terén színek áradata érkezett belső tereinkben, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a nyugtató semleges színeket sem, amelyek továbbra is a béke érzését erősítik az otthonainkban. A krémfehér, a bézs és a lágy, földes tónusok továbbra is tökéletesen megállják a helyüket bármely belső térben.

Forrás: salonbudapest.hu

Egyensúlyteremtés

Az egyik egyértelmű oka annak, hogy a nyugtató semleges színek kitartóan beszivárognak az őszi szezon lakberendezési trendjeibe, hogy továbbra is az egyensúlyra és a harmóniára törekszünk. Otthonunk a feltöltődés színtere, ahol biztonságban érezhetjük magunkat. A természetes anyagok és az egyszerű formanyelv gondoskodó és minimalista dekoráció lehet akár északi akár keleties stílusú.

Forrás: salonbudapest.hu

A lila 50 árnyalata

A 2022-es év lakberendezési trendlistáján a lila az egyik legfrissebb szín, amely régóta várakozott már a nagy áttörésre. Ez az alkalmanként ellentmondásos szín provence-i kereteit levetkőzve mostantól mindenféle árnyalatban átveszi a vezető szerepet, így a lágy levendulától a mély, kifinomult szilva liláig merészen használhatjuk.

Forrás: salonbudapest.hu

Lakástrendekben bizony nincs hiány! Ezt a S/ALON BUDAPEST kiállításon szeptember 23-25. között a belsőépítészek és lakberendezők által csak erre az alkalomra megálmodott enteriőrökben meg is tekinthetik a látogatók. Emellett számtalan hazai kreatív alkotó, köztük a Hello Magyar Design kiállítói és az Üveg Éve 2022 szakmai partnersége gondoskodik a legfrissebb bútordarabok és kiegészítők bemutatásáról, míg a nemzetközi nagy márkák forgalmazói számtalan termékújdonsággal várják a designra és újdonságokra nyitott közönséget. A már megszokott térillatosítás mellett zenei aláfestéssel, pezsgő- és kávébárral és egyedi fényjátékkal is igyekeznek a szervezők minden érzékszervre hatni, és vizuálisan is maradandó designélményt adni a látogatóknak.

A negyedik évfordulóját köszöntő S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás szeptember 23-25. között várja látogatgatóit az Arénában, amely ezúttal 136 népszerű világmárka, szakmai partner és inspiráló tervezői közösség segítségével a modern design izgalmas életérzését hozza közel hozzánk.

Nézegetnél még lakberendezési trendeket? A galériában megteheted!