JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

3 hazai odamondós ruhamárka, akik pólóikkal kíméletlenül beszólnak

Borítókép: 3 hazai odamondós ruhamárka, akik pólóikkal kíméletlenül beszólnak Forrás: DELKA BAG
Tinédzserkorunkban az együttesek frontembereinek arcképével ellátott pólók voltak menők, ma pedig a kedves, őszinte vagy épp meghökkentő szövegezéssel ellátott üzeneteket közvetítő ruhadarabokat viseljünk szívesen.

Ebben a cikkben három olyan magyar designer vállalkozást mutatunk be, akiknek termékei a szívünkig férkőztek kézírásos, hímzett termékeikkel.

Delka bag

Kiss-Egedi Adél és Kiss Pál hatodik éve építik márkájukat. Kezdetben kizárólag táskákat készítettek a fenntarthatóság jegyében, azonban a Covid miatt szélesítették a termékpalettájukat.

"Amikor "beütött" a koronavírus, elkezdtünk maszkokat gyártani.

Ahogy teltek a hónapok, egyre több stressz gyűlt fel bennünk, amit szövegek formájában megfogalmazva biopamut pólókra hímeztünk.

Sok témát érintünk a pólókon keresztül viccesen megfogalmazva. A pólóknak akkora sikere lett, hogy közel ugyanolyan árbevételt hozott mint a táskák. Pár hónapja úgy döntöttünk, hogy szeretnénk tovább bővíteni a kínálatunkat, ezért hoztuk ki a hímzett zokni kollekciónkat is."

A Delka Bag nagy hangsúlyt helyez a környezettudatos termékelőállításra; pólóik és zoknijaik megújuló energiaforrásokkal, szél- és napenergiával működő gyárban, etikus körülmények között készülnek.

Fankapanka

Szaszák Fanni egy reggel felkelt és úgy döntött, hímezni fog. És milyen jól tette. Olyan szavakra esett a választás, amiktől biztosan mosolyra húzódik a szánk, amik frappánsak, megmutatják a magyar nyelv szépségét, vagy épp

olyan frázisok, amiket észrevétlenül ugyan, de folyamatosan használunk, viszont kiemelve az eredeti környezetükből mókásnak tűnnek.

Fankapanka nem csupán az etikus termelésre figyel, de a csomagolás is teljesen műanyagmentes. Ahogy ő fogalmaz: igyekszik a legkevesebb galibát okozni a Földnek.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Én is ezt érzem

Az éniseztérzem márka az emberi érzelmek kifejezésének szabadságának fontosságát tűzte a zászlajára. Az elfogadást, az önelfogadást, a szólásszabadságot hirdeti, olyan egyszerűen és tisztán, ahogy gyermekként szokás.

A pólók mellett frappáns pulóverek, sapkák, kalapok, táskák és maszkok is gazdagítják az éniseztérzem webshopot.

Hazai alkotók munkái, amelyekkel az otthonodat is feldobhatod