Ki a delfinszülő, és miért jó a gyerekének lenni?

szülő,gyerekek,nevelés Forrás: Getty Images
Szülőnek lenni mindig is kihívás volt, de az elmúlt évek, évtizedek nem könnyítették meg azoknak a helyzetét, akik gyereket vállalnak. Sokféleképpen igyekszünk reagálni a helyzetre, ezért is van, hogy a szakértők annyiféle gyereknevelési stílust azonosítanak be.

Szünet nélkül és kontrollálatlanul ránk zúduló információtömeg, zavarba ejtően sok lehetőség, folytonos versengés – csak néhány dolog azok közül, amibe a mai gyerekek beleszületnek. Ember legyen a talpán, aki mindehhez igazítani tudja a gyereknevelést – vagy inkább delfin, ha élhetünk ezzel a képzavarral, hiszen a rokonszenves állatokról elnevezett nevelési stílus boldog és kiegyensúlyozott gyerekeket eredményez.

De kik is a delfinszülők? A kifejezést Shimi Kang alkotta meg A delfin-módszer: útmutató szülőknek egészséges, boldog és motivált gyerekek neveléséhez című könyvében. Szerinte a delfinszülők határozottak, de nem tekintélyelvűek és hosszú távon gondolkodnak, ennek megfelelően tulajdonítanak jelentőséget az aktuális dolgoknak is.

Érdemes követni a példájukat: