A cukkini lasagna sok-sok kalóriát spórol neked

cukkini,nyár,lasagna,recept,cukkini lasagna tekercsek Forrás: pinterest
Kevés szénhidrát, gazdag íz, megkönnyebült gyomor – kell ennél több, hogy látni akard a receptet?

Oké, nem pillanatok alatt készül el, és picit macerás is összerakni ezt a lasagnát, ellenben kárpótol minden rászánt percért és energiáért, majd meglátod! Ha van otthon mandolinod, használd bátran azt a cukkinik szeleteléséhez, ha nem, akkor legalább gyakorolsz egy picit a késsel – az sosem árt...

Cukkini lasagna tekercs

lasagna,cukkini,recept,cukkini lasagna tekercsek
Forrás: pinterest
Cukkini lasagna tekercsek

Hozzávalók

  • 6 nagy cukkini
  • 450 g ricotta
  • 3/4 csészényi frissen reszelt parmezán
  • 2 nagy tojás
  • 1/2 tk. fokhagyma por
  • 1 csészényi marinara szósz (fűszerezett paradicsomszósz)
  • 1 csészényi reszelt mozzarella
  • bors

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, közben vékonyan szeleteld fel a cukkiniket, majd tedd át őket egy papírtörlőre.

  2. Keverd össze a ricottát ½ csészényi parmezánnal, a tojásokkal, fokhagymaporral, sóval és borssal.

  3. Kend meg egy kisebb tepsi vagy jénai alját a marinárával, kend meg a cukkiniket a ricottás krémmel, szórd meg a mozzarellával, szorosan tekerd fel őket, majd szépen sorban helyezd őket egymás mellé a tepsiben.

  4. Szórd meg a tetejüket a maradék parmezánnal és süsd nagyjából 20 percen keresztül, míg a cukkinik megpuhulnak, a sajt pedig szép aranybarna lesz.