Ki gondolta volna, hogy a bagoly lehet ennyire cuki?

Borítókép: Ki gondolta volna, hogy a bagoly lehet ennyire cuki? Forrás: Unsplash/James Toose
„A baglyok nem azok, aminek látszanak!” – mondta Cooper ügynök a Twin Peaks-ben. Nem hát! A baglyok tök cukik!

Halálmadár? Ha odaszáll a ház kéményére, valaki távozik az élők sorából? Vérmes éjszakai ragadozó? Meggyőződésem, hogy a baglyoknak egyszerűen csak rossz a PR-ja. A baglyok az erdő lakói – bár sokan közülük beköltöznek a falvakba-városokba is, „Rikoltoz a bagoly, csonka, régi tornyán”, ugye –, és éjszakai állatok. Ez utóbbi miatt van egy kis bizalmatlanság velük szemben, pedig nem egy lumpoló, megbízhatatlan banda!

Nekem meggyőződésem, hogy a bagoly szupercuki állat. Ebben a meggyőződésemben a baglyos videók erősítettek meg. Nem mondom, hogy a guilty pleasure-öm, hogy baglyos videókra izgulok, de a helyzet az, hogy el sem kattintok onnan, ha ilyesmit dob fel a YouTube.

Szerintem a bagolyra tekintsünk úgy mostantól, mint repülő cicákra. Egeret fog, nagy a szeme, és jól lát a sötétben. Szereti, ha vakargatják. Zenére képes táncolni. Szeret fürödni, és imádja, ha hajszárítózzák. (Na jó, ebben nem hasonlít a macskákra.) Háziállatként nem ideális a tartása, tekintettel arra, hogy a bagoly tulajdonképpen egy vadállat. És van egy kifejezett undi szokása is: az elfogyasztott kisemlősök csontját-szőrét felköhögi, és egy úgynevezett bagolyköpetben helyezi el. (A vasárnapi ebédnél a nagypapának sem nézzük el, ha ezt csinálja – nemhogy egy bagolynak!)

Nem húzom tovább, dobjatok el mindent, tessék megnézni a következő videókat!

Hallottad már, mekkora trend a brit rövidszőrű macska?