Milyen tortával ünnepli a szülinapját Erzsébet királynő?

Erzsébet,királynő Forrás: Getty Images
Idén tavasszal sokan kénytelenek szűk körben, vagy akár teljesen egyedül ünnepelni a szülinapjukat, a családi összejövetelekről és a hatalmas bulikról most le kell mondanunk. Még Erzsébet királynőnek is karanténban kellett töltenie a 94. születésnapját…

II. Erzsébet 1926 április 21-én született Londonban, idén lett 94 éves. Az uralkodó születésnapja mindig nagy esemény az Egyesült-Királyságban, most viszont a koronavírus-járvány miatt a királynőnek is otthon kellett maradnia. Persze az országban mindenki Erzsébetet ünnepelte, az uralkodói család twitter oldalán a királynő gyerekkoráról készült videómontázzsal köszönte meg a kedves üzeneteket.


De mit eszik Erzsébet a születésnapján? Kizárólag csokoládé tortát!

„A királynő csokiholista. Imádja a csokoládét.”

-állítja Darren McGrady, korábbi királyi séf, aki egy videóban beszélt őfelsége viszonyáról a csokival.

Darren McGrady 15 éven át dolgozott a királyi családnak, nála jobban senki nem ismeri az ottani szokásokat. A csokitorta régi tradíciónak számít, hivatalosan minden családtag kap egy ilyen tortát a születésnapján. A torta receptje több, mint 100 éves, egyesek szerint egészen Viktória királynő uralkodásáig vezethető vissza.
McGrady a videóban meg is mutatja, hogyan kell elkészíteni a desszertet, ami egyáltalán nem tűnik bonyolultnak. Egy egyszerű francia piskóta párizsi krémmel töltve. Persze a teljes recept titkos, ezért nem tudjuk, hogy mi teszi igazán különlegessé a tortát.

McGrady az is elárulta, hogy mindenki közül Erzsébet királynő a torta legnagyobb rajongója. Őfelsége képes napokig enni a tortából, minden este egy vékony szelettel fejezi be a napot. A királynő „Sosem kifogásolt olyan ételt, amiben csokoládé volt. Az ilyen fogások mindig az asztalra kerülhettek.” Igazi csoki bolond!



Képeken mutatjuk hogyan ünnepli a királynő a születésnapját!