Videotelefonálással enyhítik magányukat a papagájok

Borítókép: Videotelefonálással enyhítik magányukat a papagájok Forrás: Getty Images (irakite)
A Glasgow-i Egyetem tudósai azt vizsgálták, mi történik, ha két hónapig videotelefonon hívhatják barátaikat a papagájok. Az eredmény mindenkit meglepett.

Ha láttál már természetfilmet papagájokról, neked is biztosan feltűnt, hogy ezek a szép színes madarak csoportosan élnek a vadonban. Az viszont, hogy tényleg mennyire társas lények, nemrég egy kutatásból is kiderült. A Glasgow-i Egyetem tudósai először megtanították néhány madárnak, hogyan kell tablettel telefonálni, majd két hónapon keresztül megengedték nekik, hogy felhívjanak más papagájokat – írja a Telex.hu.

Az eredményen pedig mindenki meglepődött: két hónap alatt 147 alkalommal „csörgették meg” magányos barátaikat. A videohívások után pedig egyértelműen boldogabbnak tűntek, mert többet énekeltek és játszottak.

Ha egyedül, kalitkában tartják őket, sok papagájnál viselkedési problémák alakulnak ki, mint a tolltépés, a hangos sikítozás vagy a járkálás. A tudósok viszont bíznak abban, hogy videotelefonálásnak köszönhetően enyhülhet a madarak magánya, és nem jutnak el ilyen tünetekig.

Forrás

Tudod mi kell e tökéletes telefonszexhez? Nézd meg a lenti galériánkat a tippekért!