Tanítsd állatvédelemre a gyereked!

állatkert,vad világ,veszélyeztetett fajok,program,állatok,vadvilág világnapja Forrás: zoobudapest.com
Vadon Napot rendez pénteken, március 1-én a Fővárosi Állat- és Növénykert, amelyen a veszélyeztetett fajok védelmére kívánják felhívni a figyelmet. Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője szerint a Vadon Napra érkező gyerekek, csoportok nagyon jól mulatnak majd, és rengeteget tanulhatnak a veszélyben lévő fajokról.

Vadon nap

A kert egész területére kiterjed a főbejárattól induló, többállomásos játék, amelynek egyes állomáshelyein többek között az emberszabású majmok, a jegesmedvék, az orrszarvúk, a nagymacskák, valamint az év emlősének megválasztott hiúz védelmével, az illegális állatkereskedelem okozta problémákkal és az állatkert állatmentő tevékenységével ismerkedhetnek a látogatók, köztük elsősorban a gyerekek.

állatok,állatkert,vadon nap,vadvilág világnapja
Forrás: zoobudapest.com
Vadon napi programok

"Sajnos nagyon sok állatfaj van veszélyben világszerte. A nálunk lévő állatok közül említenék néhányat: a gorilla, az indiai oroszlán, a perzsa leopárd, a dajkacápa, a kispanda, vagy az ázsiai elefánt. Nem árt, ha a gyerekek is tudják ezt, és az egész napos játék alatt rengeteg érdekességet tanulhatnak majd meg az állatokról - nyilatkozta Hanga Zoltán az evamagazin.hu-nak, majd hozzátette:

Főként természetvédelmi témákkal foglalkozunk, hiszen a nap apropója a Vadvilág világnapja, amely március harmadikára, vasárnapra esik idén, mi ennek ellenére úgy gondoltuk, hogy péntekre tesszük az ünneplést, hiszen így sokkal több iskola és óvoda tud részt venni a programon. A gyerekek közül, aki teheti, macskamaszkban vagy egy nagymacskát ábrázoló plüssjátékkal érkezzen, hiszen így kedvezményesen, 200 forintos jeggyel jöhetnek majd be aznap az Állatkertbe.”
Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvívője.

A Varázshegyben lesz kézműves műhely és arcfestés, a Csillagtérben pedig délelőtt a Kis kamerák, nagyvadak című természetfilmet vetítik, amelyet közönségtalálkozó és a ragadozókról szóló beszélgetés követ Varga Livius zenésszel, a film főszereplőjével.
Délben kezdődik az Állatok akcióban című etológiai állatbemutató, majd a Csökönyös kiselefánt és a többiek című interaktív bábelőadásra várják a közönséget.