Borítókép: Szuper hétvégi programok az ünnepre! Forrás: Szélforgó

Szuper hétvégi programok az ünnepre!

Idén ugyan nem kapcsolódik hosszú hétvégéhez augusztus 20., de az előrejelzések szerint kánikulai meleg sem lesz, így mindenképpen érdemes a budapesti vagy a fővároson kívüli programkínálatot is figyelembe venni.

Idén ugyan nem kapcsolódik hosszú hétvégéhez augusztus 20., de az előrejelzések szerint kánikulai meleg sem lesz, így mindenképpen érdemes a budapesti vagy a fővároson kívüli programkínálatot is figyelembe venni. Nem fogjátok megbánni, ha így tesztek: Debrecenben elsőrangú ingyenes családi fesztivállal várják a látogatókat, de Budapesthez közelebb is találtok izgalmas programokat.

Augusztus 20. a fővárosban

Ha augusztus 20-án Budapesten maradtok, vagy Budapestre készültök, akkor a város számos pontján találhattok ünnepi rendezvényeket. Idén négy napon keresztül, augusztus 18-tól 21-ig zajlanak itt az események. A központi események mellett több városrészben is szerveznek családi napot. Pesterzsébeten az egész napos színpadi műsorok mellett artisták, táncosok szórakoztatják a közönséget, de lesz kirakodóvásár és mini vidámpark is. Csepelen többek között bábszínházi előadást, csikósbemutatót és történelmi hagyományőrző bemutatókat is élvezhettek. Rákosmentén fellép többek között a Buborék együttes, de lesz népi játszóház, vásári bábjáték és népi játszóház is.

Forrás: Szélforgó

Mesterségek Ünnepe

Idén augusztus 19. és 21. között 36. alkalommal változik a Budavári Palota a hagyományőrző kézművesség legkiválóbb képviselőinek találkozóhelyévé. A sokak által már jól ismert Mesterségek Ünnepe az év várva várt családi fesztiválja, ahol kicsik és nagyok ismerkedhetnek a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek munkáit. A három nap során sok száz kézműves mesterrel, rengeteg fellépővel, egész napos színpadi programmal, mesterség bemutatókkal, a kézműves gasztronómia remekeivel és népi játszóházakkal várják a látogatókat. Az idei díszvendég Dél-Korea, és a másik jó hír: ebben az évben a rendezvény mindenki számára ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Galiba Gyermekfesztivál

2012-ben született meg a Debreceni Virágkarnevál kistestvére, a Galiba Gyermekfesztivál, mely név Fazekas Mihály Ludas Matyijára, pontosabban Matyi libájára, Galibára is emlékeztet minket. A fesztivál keretében a Nagyerdőn, a Békás-tó környékén augusztus 17-től 21-ig családi programok, koncertek, bábos és gólyalábas utcaszínházi előadások várják a nagyérdeműt. A fesztivált az ország egyetlen klasszikus Vidámparkjában, a debreceni Nagyerdőn rendezik, ahova a Galiba Gyermekfesztivál öt napján a belépés ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Ünnep a Skanzenben

Augusztus 20-21-én a bringatúrák és tárlatvezetések, a kézműves foglalkozások és játékok, a mesemondók meséi is az ételekről szólnak a szentendrei Skanzenben! Az ünnepi hétvégén gasztronómiai kalandozással és számtalan múzeumi attrakcióval várja a Skanzen a látogatókat! Megkóstolhatják az érdeklődők a múzeumban a ruszin káposztás laskát, a sváb almás pitét, a borsodnádasdi molnárkalácsot. A kézműves foglalkozások ugyancsak az étkezéshez kapcsolódnak. Ezen kívül számtalan játékudvar várja a gyerkőcöket, ahol játszva bővíthetik tudásukat, miközben vándormuzsikusok zenéje szól a távolból. A rendezvényre augusztus 20-án a belépés ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Egyéb programok az ünnepi hétvégén

A fentieken kívül összegyűjtöttünk még pár izgalmas programot, hátha ezek között találjátok meg a kedvenceteket. Százhalombattán és Szigetszentmiklóson is várják a gyerekeket augusztus 19-ig minden délután 4 órától a Summerfest fesztivál gyerekprogramjaira, Szigetszentmiklóson ezen kívül augusztus 20-án rendezik meg a Kis-Duna családi napot is. A Gödöllői Királyi Kastély is izgalmas programokkal várja augusztus 20-án mind az ovis, kisiskolás, mind a kiskamasz korosztályt. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum pedig ingyenes családi nappal készül 56. születésnapja alkalmából.