Szuper családi programok március első hétvégéjére

Borítókép: Szuper családi programok március első hétvégéjére Forrás: Szélforgó
Ezt a hetet csak Szabó Lőrincet idézve indíthatjuk: „Mi az?” - kérdezte Vén Rigó. „Tavasz” - felelt a Nap. „Megjött?” - kérdezte Vén Rigó. „Meg ám!” - felelt a Nap. Reméljük, a tavasz megérkeztével nektek is kedvetek kerekedik kimozdulni otthonról. Mutatjuk, merre induljatok.

Japán nap a múzeumban

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a Szusimánia időszaki kiállításukhoz kapcsolódóan egész napos családi programokkal várják a japán kultúra iránt érdeklődő látogatókat. A japán gasztronómiát bemutató történeti kiállítás megtekintése mellett többek között szusibemutatóval, gasztronómiai és irodalmi előadásokkal, harcművészeti bemutatóval, teaszertartással, gyerekfoglalkozásokkal, társasjátékokkal, valamint nyelvoktatással, és koto koncerttel szórakoztatják a résztvevőket. Természetesen szusiból sem lesz hiány, a programon több fővárosi szusiétterem kínálatából lehet majd választani.

Forrás: Szélforgó

Március a barlangok hónapja

A Magyar Nemzeti Parkok ismét meghirdetik hazánk látogatható barlangjait népszerűsítő programsorozatukat. A „Barlangoljunk!” kampány célja különleges barlangjaink bemutatása, népszerűsítése. A hónap során különleges programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat. A két legismertebb budapesti barlang mellett számos más magyarországi barlangban szerveznek különleges eseményeket március hónap folyamán, így érdemes előre átböngészni az egész havi kínálatot, ha előre terveznétek.

Forrás: Szélforgó

Múzeumi szülinap

Alapításának évfordulóját minden évben programokkal ünnepli a Néprajzi Múzeum. A költözés és a világjárvány miatt erre offline évek óta nem volt lehetőség. 2023. március 5-én első alkalommal az új épületben, újra személyesen vehet részt a közönség az izgalmas programokon. Ezen a különleges napon a Néprajzi Múzeum raktárai és restaurátor műhelyei is megnyílnak a látogatók előtt. Tárlatvezetések, zenei programok, család pontgyűjtő játék, a múzeum 150 éves történetét bemutató interaktív digitális kiállítás, beszélgetések, filmvetítések várják az érdeklődőket.

Forrás: Szélforgó

Régészeti családi nap

Szeretettel várják a családokat március negyedikén a Magyar Nemzeti Múzeumban. A családi nap keretében a látogatók közelebbről megismerkedhetnek a régészet világával. Kreatív alkotómunka, szerepjáték, leletsimogató, felfedező füzet és hátizsák várja többek között az érdeklődőket. A múzeumon belül állomásról állomásra pecsétgyűjtéssel izgalmas ajándékokat lehet szerezni. Egyes programokhoz külön regisztráció szükséges, így érdemes előre tervezni.

Forrás: Szélforgó

Színház kicsiknek, nagyobbaknak és a legnagyobbaknak

Bár itt a tavasz, a színházi szezon továbbra sem ért véget. Lássuk, mit érdemes a hétvégén megnézni a bölcsis, ovis és iskolás korosztállyal. Az 5 év alattiaknak a Kezelábas Bábszínház babaszínházi előadását ajánljuk, melyre március 4-én délelőtt kerül sor a KMO-ban. Az ovisoknak tökéletes választás Boribon legújabb története a Marczibányi téren. 6 éven felüli gyerekeknek szól A Láda titka című táncjáték, amit vasárnap délelőtt nézhettek meg az Erzsébetligeti Színházban. Kiskamasz gyerekekkel pedig irány Budaörs, ahol az azonos című bestsellert, A kutya különös esete az éjszakábant állította színpadra a helyi színtársulat. Az előadás 12 éves kortól ajánlott.

Forrás: Szélforgó

Forrás: Szélforgó