Borítókép: Mary Poppins és Csuja Imre is olvashat mesét helyetted a gyerekednek Forrás: Getty Images

Mary Poppins és Csuja Imre is olvashat mesét helyetted a gyerekednek

Egy pokróc alatt összebújva felolvasni neki a kedvenc történeteit a legmeghatóbb családi pillanatok egyike. Mégis van az úgy, hogy nem fér bele, vagy épp színesíteni szeretnél az élményeken és másra bíznád a dolgot. Összegyűjtöttük a legjobb podcastokat és videókat, ahol híres emberek veszik át a mesélő szerepét.

Élénkíti a fantáziát, fejleszti a szókincset, empátiára tanít, megnyugtat. Csak pár azok közül a számtalan pozitív hatás közül, amiket a mese gyakorol a gyerekekre. Az tehát kétségtelen, hogy szükségük van rá, hogy minél többet nézzenek, olvassanak, halljanak.

Rajzfilmekben és hangoskönyvekben eddig sem volt hiány, a járvány okozta vészhelyzetnek köszönhetően azonban mostanában egyre több olyan opció közül válogathattok, ahol profi művészek olvasnak fel.

Mesék a Bábszínházból

Heti két alkalommal a Budapesti Bábszínház társulatának tagjai a Youtube csatornájukon bejelentkezve olyan meséket olvasnak fel, amikből bábelőadások is készültek. Így a kicsik olyan klasszikusokat hallhatnak mint A csillagszemű juhász, a Holle anyó vagy A brémai muzsikusok.

művészek az otthoni oktatásért

A járványhelyzet miatt bezártak a színházak, az iskolák pedig átálltak a digitális oktatásra. Ez a speciális helyzet sarkall arra jópár neves színészt, hogy a MOTTO weboldalán különböző kötelező olvasmányokból részleteket felolvasva egyrészt segítsék a gyerekeket az otthoni tanulásban, másrészt az előadással meg is hozzák a diákok kedvét ahhoz, hogy tovább olvassák a műveket.

Dániel András mesél

A furcsa színes lények, a kuflik történetei sok-sok család szívébe lopták be magukat, a történet alkotója, Dániel András saját csatornáján mégsem Fityirc vagy Pofánka kalandjait meséli el, hanem egy számára kedves gyerekönyvből tart felolvasást.

Kolibri MolibMesék

Minden nap új mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek a Kolibri Színház színészei. A mobiltelefonnal készült kisvideókat a társulat Youtube csatornáján teszik közzé, ahol a színház legnépszerűbb előadásainak felvételei közül is szemezgethettek.

Ha nem okoz gondot neki az angol

Ebben az esetben még szélesebb palettáról válogathattok. A Mary Poppins vagy a Neveletlen hercegnő színésznőjeként híresség vált Julie Andrews nemrég indította útjára saját podcast csatornáját, ahol lányával közösen olvasnak fel klasszikusokat és újdonságokat.

A StorylineOnline Youtube csatornáján pedig többek közt Kristen Bell, Oprah vagy Rami Malek társaságában nyílik sztárparádés kínálat a kis animációkkal színesített felolvasásokból.

Ha ma mégis inkább a képernyőn keresztül érkeznek a mesék, ezeket közül válogassatok!