Szeretem a lányom, de ki nem állhatom, amilyen kamasz lett belőle

Borítókép: Szeretem a lányom, de ki nem állhatom, amilyen kamasz lett belőle Forrás: Getty Images
Nehezemre esik kimondani, de a lányom nem egy szerethető valaki, mióta kamaszodik. Aljas húzásai vannak és az egész családot sakkban tartja a viselkedésével – fakadt ki a serdülő lány anyukája az interneten, tanácsért fordulva a nyilvánossághoz.

Ne értsetek félre, szeretem a lányomat, de egyszerűen képtelen vagyok elviselni, amilyen kamasz lett belőle. Rettenetesen viselkedik; gonoszkodik a testvéreivel, akiket ráadásul folyton piszkál is és rám is előszeretettel tesz megjegyzéseket. A múltkor is álltam a tükör előtt, a kedvenc ruhám volt rajtam. Félhangosan kiszaladt a számon, hogy mennyire szeretem ezt a darabot és hogy szerintem nem is áll olyan rosszul…a kamasz lányom épp ott állt mögöttem..Kíméletlenül le is csapott, közölte, hogy szerinte borzalmasan ronda egy darab és nem is érti, miért nem vagyok képes a koromnak megfelelően öltözni. Hogy mit érthetett ez alatt, az rejtély – teszi hozzá.

Mintha szándékosan keresné az alkalmakat, hogy megbántson.

Próbálom megérteni, hisz tudom, a kamaszkor nagyon nehéz; én magam is emlékszem, mennyire megkínlódtam vele annak idején. De abban biztos vagyok, hogy szánt szándékkal nem kerestem a lehetőséget, hol tudnék belekötni az édesanyámba és direkt fájdalmat okozni neki.

Mindezeken túl a lányomnak rendszeres hisztériás kirohanásai vannak, amiket aztán valahogy úgy alakít, hogy a végén ő kerüljön a sajnálatra méltó, „áldozati” szerepbe. A szavaimat rendre kiforgatja, úgy érzem teljesen tehetetlen vagyok. Szerintetek mit csináljak?? – fordult az internet népéhez tanácsért az elkeseredett anyuka.

Volt, aki azt tanácsoltatta, hogy fogja kézen a lányát és vigye el egy pszichológushoz; mert szerinte itt már külső segítségre van szükség, hogy a kapcsolatukat helyre tudják állítani. Az édesanya szerint ez azonban problémás, mert a lánya erre nem hajlandó.

Teljesen rendben van, ha így érzel a gyerekeddel kapcsolatban, ezt most egy nagyon nehéz időszak. De azért ne adj alább a nevelési elveidből. elvárásaidból – javasolták mások az elkeseredett anyukának.

Galériánkban gyakorlati tippeket találsz ahhoz, hogyan csillapíthatod le a kamaszod dühét!