25 dolog, amivel a karanténban szórakoztathatod a gyereket

család,karantén Forrás: Unsplash
Az iskolák bezárásával rengeteg szülő került nehéz helyzetbe. Összeszedtünk 25 olyan otthoni programot, ami elviselhetőbbé teszi a gyerekek számára a bezártságot.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet mindenki számára nehézséget okoz. Sokan máris elveszítették a munkájukat, a szerencsésebbeknek pedig a home officehoz kell hozzászokniuk. Egyre több ember vállalja önkéntesen a bezártságot, hiszen így lehet a leghatékonyabban lassítani a vírus terjedését. Március 16-ától kezdve az iskolák is zárva tartanak, távoktatásra áll át az ország. Az új helyzet minden szülő számára kihívást jelent.

A közösségi médiában rengeteg kezdeményezés indult azzal a céllal, hogy elviselhetőbb legyen a bezártság. Vehetünk már online jóga órákat, létrejött a Művészek az Otthoni Oktatásért facebook oldal, ahol színészek olvasnak fel kötelező olvasmányokat, a TEDxYouth pedig ingyenes online előadást tartott a koronavírusról, amit bárki megnézhet. Digitális programként nézhetünk már színdarabokat, hallgathatunk koncerteket és végig járhatunk kiállításokat is.

A családosoknak mindenkinél nehezebb dolga van, hiszen a szülőknek össze kell egyeztetniük a munkát a gyerekek otthoni oktatásával.

Ezért összegyűjtöttünk 25 olyan otthoni programot, amit a gyerekek és a szülők is imádni fognak!