JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Oldd a szorongását mesével, vidítsd fel valódi történetekkel

Borítókép: Oldd a szorongását mesével, vidítsd fel valódi történetekkel Forrás: A szerző fotója
Félelem az új óvódai csoporttól, félelem a póktól vagy épp csalódottság, mert apa segítsége nélkül borulással ér véget a bringázás. Már az egészen kicsi gyereket is érheti szorongást okozó negatív élmény. Egy jó technikával azonban, segíteni tudsz neki.

Carl-Johan Forssén Ehrlin svéd viselkedéskutató, pszichológus szerint, a nehéz élethelyzeteteket megoldó technikák, ahogy a felnőtteknél, úgy a gyerekeknél is jól működik. Van olyan kisgyerek, aki azonnal be tudja fogadni a probléma megoldóképletét, van, akinél többszöri ismétlést követően válik átléphetővé egy szorongás.

A rendszeresen jelentkező #van20percünk facebook sorozatunk legutóbbi részében, a Kolibri Kiadó mesekönyveiből hoztunk egy ízelítőt. A kicsiktől a tinikig szóló könyvek egyike volt, a fent említett svéd szerző könyve, ami nem egy átlagos mesekönyv.

A Bátor Borka mindent megold könyv szereplője Borka, a szüleivel és a tesójával új városba költözik. Ennek kapcsán számos nyugtalanító helyzetbe csöppen. A hét minden napjára jut egy nehéz élethelyzettel teli történet, melyeken keresztül a szerző -kinek első két gyerekkönyve is már világsiker lett- megoldókulcsot is ad a szülők kezében. A könyv első felében találhatóak a mesék, míg a könyv másik felében olvasható az adott részben említett szorongás oldásának, technikai háttere.

A live videót, benne a könyvbemutatót -mely még további két izgalmas könyvet is tartogat- itt tudod visszanézni:

Posted by Éva Magazin on Tuesday, April 27, 2021