Kis büdzsé, nagy fantázia: olcsó jelmez ötletek mindenkinek

olcsó jelmez ötletek Forrás: Getty Images
Jöjjenek a gyorsan elkészülő, bevált, olcsó jelmez ötletek, amelyek nálatok is megoldhatják a „mit vegyen fel a gyerek a farsangra?” kérdést.

Kismillió oka lehet, ha farsang előtt az utolsó pillanatban kell megoldani vagy átgondolni a gyerek öltözékét, de egy biztos: a gyorsan elkészíthető, olcsó jelmez ötletek mindig jól jönnek! Ezekből szedtünk össze most egy kis csokorra valót, és gondoltunk arra is, mi van akkor, ha a két gyerkőc együtt öltözne be.

Olcsó jelmez ötletek: 5 szuper DIY tipp a farsangra

Pók

Egy nagyobb fehér anyaggal, egy fekete textilfilccel és egy kis kézügyességgel szuper pók jelmezt dobhatsz össze a gyerkőcnek. Textilfilc helyett a háló vonalait fekete cérnából is fel tudod ragasztani, de a filc gyorsabb és egyszerűbb. Egy játék pókot pedig az öcsi biztos kölcsön ad. Igazival mi inkább nem próbálkoznánk.

Léghajós

Elő az egyik rég nem használt növénykaspóval, legyen belőle léghajó! A nehezékeket megcsinálhatod kis kartondobozokból, a ballon lehet egy szép nagy piros lufi, a pilóta szettjét pedig a szekrényéből is simán összeválogathatod, legfeljebb a bátyja úszószemüvegét kell kölcsönkérni.

Növény/Kertész

A növényimádó gyerkőcök kedvéért is új életet kaphat egy régi kaspó. Ha kivágod benne a helyet a gyerkőc lábainak, és néhány művirágot beleapplikálsz, az olcsó jelmez ötletek egyik legszuperebbike válhat valósággá a kezeid közt.

Csiga

A csigajelmez bonyolultnak tűnik, pedig nagyon egyszerű! Csak egy fehér ruhácskára, valamint egy kis csomagolópapírra, kartonra, papírszalagra, néhány szalagra és két nagy gyapjú pomponra van szükséged hozzá. A csomagolópapírt tekerd fel, majd formázz spirált belőle. Rögzítsd az egyik oldalon papírszalaggal. Készíts még egy ugyanilyet, majd ragaszd egymáshoz őket úgy, hogy a szalaggal ellátott rész legyen belül. Kész a csiga háza. Ezután vágj ki egy négyzetet kartonpapírból, ragassz rá két szalagot, hogy a gyerkőc át tudja dugni a karjait, majd ragaszd rá a csigaházat. A szarvacskák szintén csomagolópapírból készülnek, amiknek a végére egy-egy kis pompont ragaszthatsz.

Ananász

Ha van otthon sárga és egy kis zöld ruhaanyag, meg egy fekete textilfilc, akkor gyakorlatilag percek alatt készíthetsz egy ananász jelmezt a gyerkőcnek. Az anyagot mérd hozzá a kicsihez, majd vágj ki egy nagyobb lyukat, amin kifér a feje, és két kisebbet a kezeinek. Ezután a fekete textilfilccel rajzolj néhány fordított V betűt az anyagra, egymástól nagyjából egyenlő távolságra. Ez is kész? Akkor már csak egy csinos kis fejfedő kell. Ha nincs otthon sárga sapkátok, elég a zöld szárat elkészítened, ehhez ruhaanyag híján egy kis zöld krepp-papír is megteszi!

Olcsó jelmez ötletek, ha a két gyerkőc együtt öltözne be

Ennivaló fánkok

Ha a lányok úgy döntenek, hogy mégis inkább együtt öltöznének be a farsangra, de a hirtelenjében kiguglizott olcsó jelmez ötletek közt nem szerepel olyan, ami mindenkinek tetszik, egyszerűsítsd le a dolgot! Ha van otthon kartonpapír, filc anyag, és színes textilfilcek, más színű karton vagy krepp-papír a díszítéshez, két cuki kis fánkjelmezt egy óra alatt összedobhatsz nekik!

Mickey és Minnie

A két egérke sosem megy ki a divatból, és bizony, olyan cukik, hogy belehalunk! Kisfiadnak és kislányodnak te is pikk-pakk elkészítheted a Mickey és Minnie jelmezeket, ráadásul a legtöbb dolog biztos, hogy megvan hozzá otthon: fekete póló, fekete leggings, sárga cipőcskék (szerintünk ez opcionális), piros nadrág vagy tütü. A fejpántokat pedig több helyen is beszerezheted.

Super Mario és Luigi

Ha a fiúk páros jelmezre vágynak, neked viszont egyetlen felesleges forintod sincs most erre, akkor elő a kantáros farmernacikkal, piros és zöld pólókkal, sapikkal! Ha egy-egy cuki kis bajuszt is kapnak, akár szemceruzával, akkor máris tökéletes lesz a Super Mario és Luigi szett!

Nem elég ennyi tipp? Galériánkban még többet találsz!