Nyári bakancslista gyerekeknek: 10 tipp, ha nem tudod, hogy mivel üssétek el a szünidőt!

Borítókép: Nyári bakancslista gyerekeknek: 10 tipp, ha nem tudod, hogy mivel üssétek el a szünidőt! Forrás: Toni Cuenca / Unsplash
Június 21-én hivatalosan is véget ért az idei tanév, és megkezdődött a vakáció! Bár a gyerekek kifejezetten örülnek a hosszan tartó szabadságnak, a szülők számára komoly logisztikai nehézséget jelent több mint két hónapon át minőségi időtöltést biztosítani az egész családnak.

Ahogy korábban is írtunk már róla, a nyári táborok szuper alternatívát nyújthatnak, és akár hetekre leköthetik a gyerekeket. Ha viszont azt is meg tudod oldani, hogy több napot vagy akár hetet otthon tölts a gyerekekkel, érdemes listát írni azokról a tevékenységekről, amelyek maradandó élményt és emléket jelentenek nekik, és amelyekről majd az iskolában sztorizhatnak a többieknek.

Válogassatok a változatos programok közül!

Süt a nap, jó az idő, így számtalan nyári program közül válogathattok, melyek nagy része a szabadban kerül megrendezésre. Adunk pár tippet, hogy merre érdemes indulnotok.

Generali Gyerek Sziget

Idén június 21-én vette kezdetét a Generali Gyerek Sziget, ahol június 23-ig ingyenes programokkal várják a szervezők a családokat Óbudán. A nagyszínpadon izgalmas koncertek, a kicsiket Babajátszóház, a nagyobbakat pedig sportos és szórakoztató programok várják, ahol még az anyukák és az apukák is találhatnak kedvükre való programot. Még nincs késő elindulni!

Van Gogh Kiállítás

Budapesten a Lumiere Hallban egész nyáron megtekinthető a világhírű festő életéről és műveiről szóló kiállítás, mely igazi interaktív művészeti élményt jelent az egész családnak. Sőt, akár azon gyerekek számára is élvezhető lehet, akik még nem ismerik a festő nevét. 360 fokos multimédiás tér, hang- és fényeffektek teszik izgalmasabbá a klasszikus múzeumi élményt, amit órákon át fedezhettek fel közösen.

Készültünk egy nyári bakancslistával, amit pontról pontra kipipálhattok a nyár folyamán. Garantáljuk, végig szuper lesz majd a hangulat! Ha kíváncsiak vagytok rá, melyek ezek, nézzétek végig a galériában!