„Nem érzem magam rideg, önző szemétládának csak azért, mert nem szülők erre a világra gyereket”- 5 gyermektelen nő mondja el, miért nem akar anyává válni

Borítókép: „Nem érzem magam rideg, önző szemétládának csak azért, mert nem szülők erre a világra gyereket”- 5 gyermektelen nő mondja el, miért nem akar anyává válni Forrás: Pixabay/Free Photos
Számtalan oka van, amiért egy nő szeretne gyereket és legalább annyi, amiért nem. Látszólag a társadalom elfogadó a sztereotípiáktól eltérő viselkedéssel szemben, ám a valóság teljesen mást mutat. Erre bizonyíték az is, hogy rögtön elkezdik forgatni a szemüket az emberek, ha egy nő arról beszél, miért döntött úgy, hogy ő bizony nem szül vagy megáll egy gyereknél. Lássuk, mit mond az az 5 nő, akinél pontosan ez a helyzet!

Az Urban Institute adatai szerint 2007 és 2012 között a húszas éveiben járó anyák szüléseinek száma„Nem érzem magam rideg, önző szemétládának csak azért, mert nem szülők erre a világra gyereket”- 5 gyermektelen nő mondja el, miért nem akar anyává válni 15 százalékkal csökkent. Egy kutatás szerint minden ötödik nőre jut egy, akinek végül nem születik gyermeke.

Számos oka lehet, ha egy nő nem akar gyereket. Durva általánosítás és merő rosszindulat, ha nem ismerve valakinek a személyes hátterét, teóriákat gyártunk, hogy milyen önző, szívtelen és rideg, csak azért, mert nem akar (vagy lehet, hogy nem tud) anyává válni. Érhette őt gyermekkorában valamilyen trauma, lehet, hogy retteg a szüléstől, esetleg betegség miatt elveszítette a lehetőséget vagy egyszerűen csak nem akarja feláldozni a szakmai karrierjét és az is előfordulhat, hogy döntése hátterében elvi meggyőződés áll.

5 nő mondja el saját, személyes indokait!