Nem sejtette, hogy terhes: fogorvosnál szült meg a 23 éves lány

Borítókép: Nem sejtette, hogy terhes: fogorvosnál szült meg a 23 éves lány Forrás: GettyImages
Amikor a holland Jessica Aaldering hasába séta közben belenyilallt a fájdalom, álmában sem gondolta volna, hogy terhes és szülési fájásai vannak. Mivel minden hónapban megjött rendesen a menstruációja és a hasa sem nőtt, nem is gyanakodott rá, hogy másállapotban lehet. Igaz történet

Jessica épp a kisfiát vitte biciklivel az orvoshoz, amikor a jeges járdán megcsúsztak és elestek. Szerencsére mindketten sérülés nélkül megúszták, csak a jármű első kereke durrant ki, így gyalog folytatták az útjukat a rendelőig.

Pár perccel később a nő éles fájdalmat érzett a lábában és egyre gyakoribb nyilallást a hasában.

Arra gondoltam, biztosan esés közben ütöttem meg magam és azért érzem ezt a furcsa fájdalmat. Mivel azonban egyre erősebb és elviselhetetlenebb lett a szúró érzés, elhatároztam, hogy megnézetem magam az orvosommal.
mesélte Jessica.

Ám odáig már nem jutott el, mert a fájdalom olyan intenzívvé vált, hogy Jessica nem tudott lábra állni és teljesen pánikba esett. Szerencsére egy gyalogos észrevette a földön fekvő nőt és a segítségére sietett, egy arra járőröző rendőrautót pedig leintett, hogy vigye el Jessicát a legközelebbi rendelőbe.

Érdekes módon az egyik rendőr - aki háromgyermekes családapa- azonnal rájött, mi lehet a baj: Jessica terhes és beindult a szülés.

„Bár Jessica azt állította, hogy nem vár gyermeket, hiszen rendszeresen menstruált és hízni sem hízott egy dekát sem, a jelek alapján teljesen biztos voltam benne, hogy itt bizony baba lesz, nem is sokára.”- elevenítik fel a különös eseményt a segítséget nyújtó rendőrtisztek, Rob és Milan.

A rendőrök a nőt egy fogorvosi rendelőbe vitték – az volt ugyanis a legközelebb-, mert a nagyon gyakori fájások már arra utaltak, nincs sok idejük a baba érkezéséig, azt pedig nem kockáztathatták, hogy a nő az utcán szüljön meg.

Minden olyan gyorsan történt, hogy épp csak arra volt időm, hogy beüljek a fogorvosi székbe, és pár percre rá már kint is volt a baba.
eleveníti fel emlékeit Jessica.

A kicsit az egyik rendőrtiszt, Rob segítette világra, aki alighogy felhúzta a steril gumikesztyűt, a baba már bele is pottyant a kezébe. Ám alig volt túl a csapat az első sokkon, jött a következő: a baba nem sírt fel és nem lélegzett.

„Három gyermekem születésénél is ott voltam, tudtam, mit kell tenni vészhelyzet esetén és hogy nincs idő hezitálni. Elkezdtem gyengéden dörzsölni és masszírozni a mellkasát.”

A módszer bevált, a baba lélegezni kezdett és újszülött sírás töltötte be a fogorvosi rendelőt. Csak a rendőrtiszt lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a baba életben maradt. Őt és az anyukáját azonnal kórházba szállították.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

A pici az apa és a nagypapa után a Herman nevet kapta és ahogy később a neonatológus orvos elmondta, biztosan nem maradt volna életben, ha Rob nem lép közbe, mert csaknem 10 héttel korábban született meg, mint kellett volna, éretlen volt és mindössze 1450 grammot nyomott. Ráadásul a koraszülött babáknál már pár perc oxigénhiány is jóvátehetetlen károkat okoz és akármelyik pillanatban összeomolhat a keringés.

S hogy miért nem vette észre az anyuka, hogy terhes? Mint kiderült, a ciklusa teljesen szabályos maradt és minden hónapban megjött a menstruációja, a hasa pedig azért sem nőtt meg látványosan, mert erősen hátrahajló méhe van, a baba pedig nagyon mélyen, hátul ágyazódott be.

A történet további pikantériája, hogy két héttel a fogorvosnál lezajlott szülés után Jessica egy igen borsos összegről kapott számlát a rendelőtől, amelynek tulajdonosa azzal magyarázta a 200 Eurós felszólítást, hogy a helyiség a szülés következtében olyannyira bemocskolódott, hogy takarító céget kellett kihívni a tisztaság helyreállítására. Sajnos a költséget a betegbiztosítás sem állta, mondván, arra csak akkor lett volna jogosult a kismama, ha otthon vagy a kórházban szüli meg gyermekét, nem egy fogorvosi rendelőben.

A rendőrség azonban ebben is támogatta Jessicát és a családját: a rendőrörs összedobta a hiányzó pénzt és kiegyenlítette a számlát.

Bár a következő hírességek tudták, hogy babát várnak, mégis eltitkolták a világ elől!