Borítókép: Nem merem anyósomra bízni a babát, rettegek, hogy mit tesz vele Forrás: Getty Images

Nem merem anyósomra bízni a babát, rettegek, hogy mit tesz vele

Pontosan tudja, mennyire ellenzem; mégsem hajlandó tiszteletben tartani a kérésemet. Ezek után hogyan bízhatnám rá nyugodt szívvel a kislányunkat? Inkább mást kérek meg, hogy vigyázzon a picire.

"A minap nagyon kiakasztott az anyósom. Nekünk egy temetésre kellett mennünk a férjemmel, őt kértük meg, hogy addig vigyázzon a 10 hónapos kislányunkra. A dologhoz hozzá tartozik, hogy ezt megelőzően is volt már vele egy vitám a fülbevalókkal kapcsolatban; hogy vajon mennyire jó egy pici baba fülét kilövetni.

Az én anyukám annak idején, amikor én voltam kislány, nagyon szigorúan állt ehhez a kérdéshez; 10 éves korom előtt föl sem merülhetett, hogy fülbevalóm legyen. Anyósom viszont tudom, hogy már egész kis korukban kilövette a lányai fülét. Azóta is azt hajtogatja, mennyire jó döntés volt, mondván; így legalább nem is emlékeznek rá”.

Én ezzel nagyon nem értek egyet.

Erre hazaérünk és mi fogad, anyósom éppen arról duruzsol a kislányunknak, hogy majd milyen jó lesz, amikor együtt mennek neki szép fülbevalót vásárolni. Persze kicsi még hozzá, nem is értette igazán, miről beszél a Nagyi olyan lelkesen; csak szélesen vigyorgott rá. Bennem viszont nagyon fölment a pumpa és nem túl finoman megmondtam neki, hogy márpedig ezt felejtse el; az én gyerekemnek nem lesz kilyukasztva a füle egyhamar, ha pedig nem képes tiszteletben tartani a döntésemet, akkor majd inkább keresek egy bébiszittert, aki vigyáz a picinkre. Azt hiszed, abbahagyta? Hát nem. Én pedig a következő alkalommal inkább a húgomat kértem meg, hogy jöjjön át.

Azóta anyósom minden követ megmozgatott már, csak hogy ő is újra jöhessen; még abba is belement volna, hogy elmenjünk a férjemmel kettesben, akár két napra.

Én viszont kitartok az elhatározásom mellett; megmondtam neki, hogy bármikor átjöhet meglátogatni az unokáját; de csak amikor mi is itthon vagyunk.

Kettesben nem fogom hagyni a babánkkal, mert képes rá és még a végén elviszi és kilöveti a fülét.

A férjem és a sógórnőm kinevetnek, azt mondják, túlreagálom a dolgokat. Lehet, hogy ma még „csak” egy fülbevaló a téma; viszont ettől kezdve - hogy ennek kapcsán kimutatta, mennyire nem érdekli a véleményem – mégis hogyan bízhatnám rá nyugodt szívvel a kislányomat?" – teszi föl a kérdést a fiatal anyuka.

Lapozz bele galériánkba a legrémesebb karácsonyi ajándékokért; amiket anyósok adtak