Mit tanítottam a gyereknek a kocsiban felejtett kislány története után?

Borítókép: Mit tanítottam a gyereknek a kocsiban felejtett kislány története után? Forrás: pexels
Pár héttel ezelőtt az óvodai buszban felejtett kislány története, felborzolta szinte az összes családot. Könnyedén a szülők helyébe tudunk helyezkedni, akik a történetről ismert részletek fényében nem hibáztak. Azóta szinte napi szinten jön szembe felhívás vagy hír azzal kapcsolatban, hogy kisállatot vagy gyereket felejtettek az autóban. 5 éves kisfiammal nálunk is többször feljött a téma és nagyon fontos dolgot tanítottam neki a történetből okulva.

Bár én még annyi időre se hagyom a gyerekeket a kocsiban, amíg a bevásárlókocsit visszatolom, mert úgy gondolom az ördög sose alszik és sajnos bármikor érhet olyan baleset, amiben elvesztem az eszméletem és senkinek nem tudok szólni, hogy gyerekek vannak az autónkban. Viszont egy nem csecsemő korú gyerek már tudatánál van olyan szinten, hogy meg lehet tanítani nekik azt, mit tudnak csinálni ilyen helyzetben.

Én azt tanítottam a gyerekeimnek, hogy ha bármikor bárhol valamiért bent maradnak egy járműben, a bent töltött időtől függetlenül, nyomják meg a dudát. Nem egyszer, nem röviden hanem folyamatosan nyomják, ameddig nem érkezik segítség. Azt is elmondtam nekik, hogy valószínű betörnék az ablakot a segítségül érkező felnőttek. És az 5 éves fiamnak a lakcímünket is megtanítottam. Valószínű az autóba be is fogok tenni egy kis papírt a telefonszámainkkal, hátha bármikor szükség lenne rá. De ne legyen.

Kérek mindenkit, hogy egy pár másodpercre se hagyjuk a gyerekeket az autóban, mert bármikor gyorsan baj tud kialakulni, akár tőlünk függetlenül, és az autók pár perc alatt élhetetlenül felforrósodnak.

A hőség mindenkit megvisel, itt van néhány tipp, ami alapján fokozhatod a bevitt folyadék mennyiséget!