JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Minden játék fejlesztőjáték? Hogyan fejleszthetjük játékosan a gyermekünket? Szakértő válaszol podcast csatornánkon!

Borítókép: Minden játék fejlesztőjáték? Hogyan fejleszthetjük játékosan a gyermekünket? Szakértő válaszol podcast csatornánkon! Forrás: Getty Images (developmental game)
A Játékidő a REGIO JÁTÉK és a Mesélj, Anyukám! közös podcast-sorozata, melyben hónapról hónapra , adásról-adásra a játékok csodálatos világát járjuk körbe. Ebben az adásban szakértő segítségével arra a kérdésre keressük a választ, hogy minden játék fejleszti-e a gyerekeket?

A REGIO JÁTÉK és a Mesélj, Anyukám! közös podcast-sorozata, a Játékidő a múlt évben nyolc epizóddal indult. Ebben az évadban 12 részen keresztül járjuk körbe a játékok csodálatos világát, vendégek és szakértők bevonásával. Újdonság, hogy vlogcasttá alakultunk: idén már videófelvételen keresztül is beleshetnek a kedves hallgatók a stúdióba.

A második évad harmadik epizódja

Beszédfejlesztés, mozgásfejlesztés, memória, finommotorika, koncentrációs és kognitív képesség, talpizomzat fejlesztése fejlesztése... Csak hogy néhány területet említsek azok közül, melyeknek fejlesztéséről temérdek információ áll a kisgyermekes szülők rendelkezésére.

Minden gyereknek szükséges a fejlesztés? Feltétlenül szakember segítségére van szükségünk? Vagy otthon, játékos elemekkel is tehetünk azért, hogy a gyermekünkből egy-egy területen a legjobbat tudjuk kihozni?

Ezekre a kérdésekre kerestük ebben az epizódban a választ. Nébald Alexandra egyéni és csoportos TSMT terapeuta sietett segítségünkre, hogy minden kérdésünkre választ adjon.

Ebben az epizódban bemutatott játékok:

Szerettem volna szemléletesen bemutatni azt, hogy egy csomag lufival, egy marék üveggolyóval, egy retro pöttyös labdával vagy egy mozaik képkirakóval is mennyi mindent lehet játszani, ami a gyermekünk előnyére válhat.

Bemutattuk még a Logico játékcsaládot, és az én személyes kedvencemet a fából készült, színes egyensúlyozó művészeket, mely fejleszti a kézügyességet, kell hozzá koncentráció, és türelem, ami szintén fejlődik azáltal, hogy a gyerkőc ezzel játszik.

Az új podcast epizódot akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

A Játékidő második évadának beszélgetéseit már videós formátumban is megnézheted, a második dásról készült felvételt akár most rögtön:

Nébald Alexandrát megtaláljátok az Instagramon, de YouTubeon is követhető rengeteg hasznos tartalma.

Mivel játszottak a gyerekek évszázadokkal, évezredekkel ezelőtt? Nézd meg a lenti galériánkat!